Domaine Rois Mages

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In de jaren 80 besloten Anne Sophie en haar man zich in de regio te vestigen in de Bourgogne, de regio waar ze verliefd op waren geworden door de prachtige landschappen en de wijngaarden. Met wat geluk kregen ze de mogelijkheid om een perceel te kopen in het dorp Rully. Anne Sophie begint dan aan dit avontuur, geholpen door haar man.

Felix, een van haar zoons, is in 2009 bij het domein gekomen na een wereldreis. Als gepassioneerd oenoloog en wijnmaker streeft hij ernaar wijnen te creëren die niet alleen traditie maar ook terroir belichamen. Het domein strekt zich nu uit over 11 hectaren over de appellaties Rully en Bouzeron in Côte Chalonnaise en Beaune in Côte de Beaune. Bij Rois Mages hebben ze enorm veel respect voor de druif en het terroir. Er zijn namelijk maar liefst 7 microklimaten binnen de 11 hectaren die ze bezitten waar ze rekening mee moeten houden. Zuiverheid, elegantie en druivenras zijn de drie sleutelwoorden bij Rois Mages.Rully AC behoort tot de subregio Côte Chalonnaise die ten zuiden van de prestigieuze Bourgondische dorpen zoals Meursault, Puligny en Chassagne Montrachet ligt.

De wijnen van Rois Mages zijn verfijnd en levendig, vaak met een sterk mineraal randje en een aangenaam en evenwichtig smaakpalet. De wijnen worden 12 maanden gerijpt in houtenvaten en brengen een tweede winter door in een roestvrijstalen tank op hun beste droesem om aan complexiteit te winnen.

Domaine Rois Mages