Domaine Durieu

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Paul Durieu creëerde Domaine Durieu in 1976. Gelegen in het hart van het dorp Châteauneuf-du-Pape, aan de overkant van de oude St Theodoric's Chapel. Dit historische gebouw heeft enkele eigenaren gekend, die altijd zijn authenticiteit hebben behouden. Oorspronkelijk gebouwd door Senozan's markiezin, in 1615, vervolgens verleend aan Jean Le Power, een Ierse edelman in de wijnhandel; word dan een vatwerkplaats.

In die tijd begon Paul met enkele percelen in Plan de Dieu en Côtes du Rhône, geërfd van zijn vader Henri. Evenals enkele Châteauneuf-du-Pape wijnstokken, waarvan sommige dateren van vóór de Eerste Wereldoorlog, geërfd van zijn moeder, Lucile Avril. Deze beroemde wijnmakersfamilie maakte deel uit van de aristocratie van La Treilhe

Daarna begon Paul geleidelijk aan de ontwikkeling van Domaine Durieu en plantte hij zijn eigen eerste 5 hectare Grenache in Châteauneuf-du-Pape. Beetje bij beetje groeien de wijngaarden over de appellations Châteauneuf-du-Pape, Plan de Dieu, Côtes du Rhône en Ventoux, waardoor de wijnmakerij een gediversifieerd assortiment wijnen kan aanbieden. Sinds 2004 hebben de broers Vincent en François Paul overgenomen, rekening houdend met de kwaliteitsaspecten en zowel terroir als milieubehoud. Ze brachten een nieuwe dynamiek in de wijnmakerij, die nu 37 hectare Châteauneuf-du-Pape vertegenwoordigt. Volledig toegewijd aan hun land, is de prioriteit van de broer om wijnen te creëren die een uitgebalanceerde lappendeken van hun terroir, intrinsieke druivenaroma's en frisheid weerspiegelen.

Domaine Durieu