Domaine du Colombier

Domaine du Colombier
2022 Domaine du Colombier Chablis Premier Cru Fourchaume
37,50 30,99
2021 Domaine du Colombier Chablis
22,95 18,97
2022 Domaine du Colombier Petit Chablis
21,95 18,14 Vanaf 20,70
2023 Domaine du Colombier Petit Chablis
21,95 18,14 Vanaf 20,70
per pagina

Domaine du Colombier is een vooraanstaande wijnmakerij gelegen achter de Grand crus van Chablis in het kleine dorpje Fontenay-Près-Chablis, gelegen in de Bourgogne, Frankrijk. Dit historische landgoed dateert uit 1887 en heeft een jarenlange reputatie voor het maken van exquise wijnen die de unieke kenmerken van het terroir van Chablis belichamen.

Domaine du Colombier heeft een erfgoed dat generaties teruggaat en is diep geworteld in de wijntradities van de regio. Het landgoed onderhoudt nauwgezet zijn wijngaarden, die zijn beplant met de iconische Chardonnay-druivensoort, het kenmerk van Chablis-wijnen. Het koele klimaat en de kalkrijke bodems van Chablis dragen bij aan de kenmerkende mineraliteit en frisheid die de hier geproduceerde wijnen bepalen.

Domaine du Colombier is trots op haar inzet voor duurzame wijnbouw, waarbij milieuvriendelijke methoden worden toegepast om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te verbouwen. Van het met de hand oogsten van de druiven tot het gebruik van zachte wijnbereidingsmethoden, het landgoed streeft ernaar om de pure essentie van het Chablis-terroir in elke fles vast te leggen.

De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met chardonnay, de enige toegestane druif in AOC Chablis. Domaine du Colombier produceert wijnen op alle niveaus, van Petit Chablis tot Grand Cru. Ze werken traditioneel en maken klassieke Chablis: droog, elegant en aanhoudend. Alleen de Grand Cru Bougros wordt gerijpt in eikenhouten vaten.   

Chablis is een herkomstbenaming in het noorden van Bourgogne. De wijngaarden liggen op  de heuvels en in de valleien rond de rivier de Serein. Hier staat de belangrijkste druif van de streek aangeplant: chardonnay. Die krijgt flink wat te verduren, want het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Van voorjaarsvorst en plaatselijke hagelbuien tot zelfs hittegolven in de zomer, Chablis wordt niet gespaard. Maar als het een jaar mee zit in dit koele klimaat, dan vind je in Chablis fenomenale wijnen met een grote frisheid, een prikkelende mineraliteit en een enorm bewaarpotentieel.