Devillard

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het wijnverhaal van de familie Devillard begint met een stukje geschiedenis. Het was namelijk Markies de Jouennes d’Herville die in 1934 besloot — als eerste in Mercurey — zijn flessen op het domein te bottelen. Sinds 2005 runnen zijn kleinkinderen, Amaury en Aurore, Château de Chamirey, ondersteund door hun vader Bertrand Devillard, de schoonzoon van de Markies. Het kasteel van Chamirey, daterend uit de 18e eeuw, wordt nog altijd bewoond door de Devillards en biedt een schitterend uitzicht over de Côte Chalonnaise.

Het bezit van Château de Chamirey is inmiddels gegroeid tot 37 hectare, die onder AOC Mercurey ofwel Mercurey Premier Cru vallen. Er is een opvallend aandeel chardonnay aangeplant, ruim een kwart van de aanplant is wit, terwijl AOC Mercurey als geheel voornamelijk rood produceert.

Naast Château de Chamirey in Côte Chalonnaise beheren de Devillards diverse domeinen in de Bourgogne en daarbuiten, waaronder Domaine de la Ferté in Givry en het prestigieuze Domaine des Perdrix in Côte de Nuits. Domaine des Perdrix mag gerust het paradepaardje van de familie genoemd worden met percelen in de beroemde dorpjes als Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-George en Vosne-Romanée. Aan de top van de piramide staat hun Échezeaux Grand Cru, een grootse wijn met een uitzonderlijke complexiteit. Ook bijzonder is de Premier Cru Aux Perdrix in Saint-Nuits-George, zo goed als een monopolie, Domaine des Perdrix is voor 99% eigenaar en maakt als enige producent een wijn van deze premier cru.

Devillard