Château Pichon-Longueville

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aan het einde van de 17e eeuw kocht Pierre de Rauzan, een rijke handelaar, wijnstokken nabij 'la seigneurie de Latour' en creëerde hij zijn landgoed, Enclos Rauzan. Enige tijd later ontvangt zijn dochter Thérèse het landgoed als bruidsschat voor haar huwelijk met Jacques François de Pichon Longueville, voorzitter van het parlement van Bordeaux. Zo begint het verhaal van Chateau Pichon Longueville Comtesse, welk wijnhuis al meer dan 250 jaar in dezelfde familie is gebleven. De inspanningen van de eigenaren worden beloond omdat het chateau de rang van 2e cru classe krijgt. In 1978 wordt May Eliane de Lencquesaing de eigenaar van het chateau. Zij beheert het familiebezit zo'n 30 jaar beheert en onder haar bestuur krijgt Pichon Comtesse een nieuwe dimensie met een fluweelzachte tanninesmaak. In het jaar 2007 nam het champagnewijngoed Roederer zowel Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande als Château Bernadotte over. 

Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande is gelegen in Pauillac in de wereldberoemde Bordeaux wijnstreek. Er zijn 10-tallen appelations in de Bordeaux waar Pauillac er 1 van is. De wijngaarden zijn beplant met de voor de regio zo typische druivensoorten Cabernet SauvignonMerlotCabernet FrancPetit Verdot.

Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Château Pichon-Longueville