Filteren

Tumbarumba

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Ondanks de immens koude winters, is de lokale bevolking in Tumbarumba erin geslaagd om met succes een selectie van premium rode en witte wijnen te maken.De regio Tumbarumba in New South Wales heeft een uitgesproken wijnstijl met smaken die je zelden in andere delen van Australië aantreft. Als gevolg hiervan worden de wijnen van de regio door velen over de hele wereld bewonderd. Een groot deel van het succes is te danken aan de Tumbarumba Vignerons Associates (TVA), een groep lokale druiventelers die gespecialiseerd zijn in een reeks druiven die het goed doen in het gebied. Het wijngebied Tumbarumba in het zuiden van New South Wales. Op de grens van Victoria, in het zuiden van New South Wales, vind je dit coole gebied. Het ligt net ten noorden van Gundagai en ten zuidoosten van de grotere Riverina-wijnzone. Tumbarumba maakt voornamelijk wijn van Chardonnay en Pinot Noir.

Het koele klimaat van het gebied, waar veel sneeuw ligt, maakt het beter voor wijnen met een koel klimaat. De twee champagnedruiven Pinot Noir en Chardonnay hebben hier het grootste succes voor zowel stille als mousserende wijn. In feite zijn ze verantwoordelijk voor 80% van de druiven in het gebied, met toevoeging van Pinot Gris, Pinot Meunier, Sauvignon Blanc, Gamay, Tempranillo en Viognier. Hoewel er bijna 300 hectare wijnstokken in de regio zijn, wordt het merendeel van de druiven verkocht aan grotere bedrijven, met slechts een handvol lokale, kleine wijnmakerijen die hun eigen wijn maken. Penfolds is zeker een van de iconen die dit gebied internationaal zeer bekend heeft gemaakt met zijn prachtige Chardonnays en Pinot Noirs.

Tumbarumba

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!