Filteren

Triennes

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Domaine de Triennes is een wijndomein dat is opgericht door twee beroemde Bourgognehuizen: Domaine de la Romanée-Conti en Domaine Dujac. Met hun wereldberoemde domeinen bereikten zij de absolute top op wijngebied en ze gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met een zakenman uit Parijs ging men op avontuur in Zuid-Frankrijk, waar men het Domaine du Logis de Nans in de Var ontdekte, ten oosten van Aix-en-Provence, met haar zacht glooiende hellingen op het zuiden. Het koele microklimaat en de klei-en kalksteenbodems zagen zij als ideaal voor wijnbouw. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 400 meter en zijn beplant met druivenrassen die misschien niet typerend voor de streek zijn, maar wel het beste bij het gevonden terroir passen. Het landgoed werd omgedoopt tot Triennes, een verwijzing naar Triennia, het driejaarlijkse festival rond de Romeinse wijngod Bacchus. Hun doel is bereikt: in de Provence wijnen maken met dezelfde precisie en finesse als in de Bourgogne, maar dan gelukkig wel voor andere prijzen!

Overtuigd door hun Bourgondische ervaring dat de kwaliteit van grote wijnen uit de wijngaard komt, begonnen de nieuwe eigenaren zwaar te investeren in de vernieuwing en verzorging van de wijnstokken. De focus op de wijngaard blijft tot op de dag van vandaag een prioriteit. Voor de witte wijnen en de rosé gaat het vooral om de finesse van het fruit en de frisheid van de wijnen. Het koele microklimaat dat Triennes van nature kent, bevordert de zuurgraad van de wijnen. Voor de rode wijnen is het de wens om gestructureerde wijnen te produceren die rijp fruit combineren met complexiteit, elegantie en finesse.

Triennes heeft zwaar geïnvesteerd in zijn wijngaarden. Vanaf het allereerste begin werd een ambitieus herbeplantingsprogramma ingevoerd. Het doel was om een ​​gezonde wijngaard te creëren, met wijnstokken en onderstammen aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. Ze beheren de wijnstokken zo natuurlijk mogelijk en in harmonie met de omgeving. Zo telen ze elke tweede rij een bodembedekker om groeikracht te beheersen, erosie te beperken en organisch materiaal te assimileren.
In 2008 begon Triennes met zijn biologische omschakeling met Ecocert, wat in de nabije toekomst zou moeten leiden tot zijn certificering.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!