Filteren

Toro (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 38

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Er zijn maar weinig gebieden die de laatste 5 jaar zoveel aan kwaliteit en populariteit hebben gewonnen als Toro, dat zich inmiddels ruim kan meten met Rioja en Ribera del Duero. Robert Parker voorspelt dat D.O. Toro zich binnen afzienbare termijn zal ontwikkelen tot het meest toonaangevende wijngebied van Spanje:"It is being called one of the last unexploited patches of superior grape growing terroir in Europe, with decades-old vines and a mature winemaking culture. The conditions are right, in terms of nature and of man". "The people investing in Toro already have other bodegas," says García ( voormalig oenoloog van Vega Sicilia). "They know what''s necessary to succeed."

Toro ligt in de Spaanse regio Castilla y León, ten noorden van Madrid. Het kreeg de DO-status in 1987 en herbergt momenteel meer dan 50 wijngaarden (Bodegas). Met hoogtes van 600 tot 750 meter (1.970 tot 2.450 voet), extreme klimatologische omstandigheden en droge steenachtige bodems, zijn de omstandigheden bevorderlijk voor de teelt van de Tinta de Toro, een lokale variant van de Tempranillo-druif.

Garnacha wordt ook gebruikt voor de productie van rode wijnen en Verdejo en Malvasia worden gebruikt om witte wijnen te produceren. Met een landschap en groeiomstandigheden die vergelijkbaar zijn met de naburige regio Ribera del Duero, staat Toro bekend om het produceren van gedurfde en robuuste wijnen die rijk zijn aan fruitsmaak en aroma. Toro is ook een historisch wijngebied; Er wordt gezegd dat de wijn die Christoffel Columbus op zijn boten dronk, afkomstig was van Toro.

Sinds mensenheugenis wordt hier wijn gemaakt en een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van deze wijn was de nabijheid van Salamanca waar Spanje''s oudste nog bestaande universiteit (1215) gevestigd is. Toro is een natuurlijk wijnland bij uitstek en bezit een eigen hoogwaardige druif: de tinta de toro. Heden te dagen komen er zeer vooraanstaande wijnen uit de Toro. Te denken valt hierbij aan Pintia, Vetus, Teso la Monja met zijn geweldige Almirez, Victorino en Alabaster.

Wijn kopen uit de Toro doet u natuurlijk bij Grandcruwijnen. Alle fameuze Toro wijnen hebben wij op voorraad en kunt u per fles bestellen tegen de beste prijs. Bekijk ons exclusieve assortiment uit de Toro. Voor al onze wijnen uit de Toro geldt: ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting.

Toro (Appellatie)

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!