Filteren

Swartland (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 22

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De Swartland regio begint op circa 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. Het gebied is circa 13.000 hectare groot en de naam Swartland verwijst naar de donkere, vruchtbare aarde van deze streek.

Geschiedenis
Swartland werd ontdekt vanuit de Kaap tijdens een eerste verkenningstocht van de Nederlandse kolonisten in het jaar 1660. Het gebied kreeg de naam Swartland, omdat de 'Rhino Bush' (Renosterbos), gedurende een bepaalde periode van het jaar bij zwart werd.

Bodem & Klimaat
Het klimaat is hier droog en zeer warm. De temperatuur kan er oplopen tot wel 44°C, maar de mist en wind zorgen ook voor verkoeling. Vanwege de warmte is het niet ongebruikelijk dat de druiven 's nachts geoogst worden, dit om een betere kleur- en geurextractie van de druiven te krijgen. De vlakke gebieden in Swartland zijn vaak zanderig, terwijl men op de heuvels graniet en kiezelachtig zandsteen vindt. Een vruchtbare bodem in combinatie met net voldoende water, zorgt ervoor dat de wijnstokken een lage productie hebben van een zeer goede kwaliteit.

Wijnen
Vroeger kwamen uit Swartland robuuste, volle rode wijnen, maar vandaag de dag komen er ook steeds meer goede, goedkope en lichte wijnen en wijnen die bestemd zijn voor de export. Daarnaast staat het gebied ook bekend om de fris geurende en smakende tafelwijnen en de zeer mooie portwijnen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!