Filteren

Sierras de Málaga (Appellatie)

De appellatie Malaga is één van de oudste van Spanje en bezit een grote historische bekendheid. Vooral de zoete Malaga-wijn liet in de geschiedenis zijn sporen na. Net zoals in Montilla-Moriles en Jerez, twee andere belangrijke historische appellaties in Spanje, takelde de crisis de wijnbouw hier zwaar toe. Er bleven enkel nog grote industrïële bodega's over en een aantal coöperaties. Vooral het groeiend succes van de grondprijzen zorgde ervoor dat vele wijngaarden verlaten werden en momenteel bebouwd staan met toeristenvilla's. Net zoals in andere regio's heeft echter de jonge generatie net op tijd het roer omgegooid en onderkenden ze het potentieel van deze mooie streek. Van oudsher worden hier zoete wijnen op basis van Moscatel en Pedro Ximenez gemaakt, vaak op soleras zoals in Montilla en Jerez. Nieuwe projecten in de streek van Axarquía (dit is één van de vijf subzones - in dit geval het bergachtige hinterland van Málaga zelf) leggen vooral de nadruk op moderne en fris gevinifieerde Moscatels. In 2001 werd de D.O. Sierras de Málaga gesticht voor de rode en de droge witte wijnen. De D.O. Málaga is dus enkel voor de zoete wijnen.

De regio Axarquia ligt ten oosten van Malaga en grenst aan de bergen van Malaga daterend uit het Paleozoïcum. In Axarquía overheerst leisteen en zand welke is bezaaid met witte kwarts. Het milde mediterrane klimaat van de Axarquía wordt bepaald door de invloed van de Middellandse Zee in het zuiden en de bergachtige barrière in het noordelijke deel. De Tejeda en Almijara Sierra beschermen de wijngaarden tegen de koude noordenwind. Twee geografische domineren de regio: La Maroma piek (2065 m), is de hoogste in Malaga en de Boquete de Zafarraya  een bergpas van glaciale oorsprong die aansluit bij Granada Malaga.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!