Filteren

San Román

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Na een reis door Vega Sicilia en Bodegas Mauro, besloot de legendarische wijnmaker Mariano García te wedden op het potentieel van Toro-wijnen en zijn land om kwaliteit en erkende rode wijnen te produceren die kenmerkend zijn voor de Toro-oorsprongsbenaming.

Hoewel iedereen de wijnmakerij kent onder de naam San Román, de naam van de bekendste wijn, is de officiële naam Maurodos en na de eerste stappen van Mariano García is de volgende generatie erin geslaagd om de bekendheid van de kelder uit te breiden en te laten groeien.De wijnen tonen de kenmerken van een regio met een extreem continentaal klimaat, minimale regenval, overvloedige uren zonneschijn en sterke thermische contrasten overdag en 's nachts.

De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 35 jaar, met een lage dichtheid aan plantages die echter in de nieuwe plantages zijn toegenomen, om concurrentie tussen wortels te genereren en de groeikracht van de plant te reguleren. Sommige oudere wijnstokken werden aangeplant zonder onderstam omdat phylloxera in dit gebied niet werd aangetast. De bodems zijn los, steenachtig of zanderig, afhankelijk van de gebieden, met kleiachtige bodems waar de plant in tijden van droogte van water kan worden voorzien.

San Román Bodegas y Viñedos vormt samen met Bodegas Mauro en Garmón Continental de specifieke trilogie van de García-familie, drie interpretaties van de Duero-vallei door wijnmaker Mariano García samen met zijn zonen Eduardo en Alberto.

San Román

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!