Filteren

Roero Arneis

Roero is een kleine DOCG-gekwalificeerde wijngaard in de heuvels van Piemonte ten noordwesten van Alba en langs de schilderachtige wijngaarden van Monferatto en Langhe. Samen vormen het drietal wijngaarden een UNESCO-werelderfgoed. De naam van de aanduiding is verankerd in de lokale geschiedenis; Roero is de naam van een familie van bankiers die in de middeleeuwen zeer invloedrijk waren in het gebied.

De geurige, perengeparfumeerde inheemse variëteit Arneis gedijt hier goed. De druif doet denken aan zacht fruit en produceert uitbundig aromatische witte wijnen, waardoor Roero een van de rijzende wijnsterren van Italië is. De wijn rijpt redelijk en krijgt na enkele jaren een hazelnootkarakter met een beetje textuur. De benaming produceert ook kleinere hoeveelheden droge rode wijnen uit Nebbiolo. Ze produceren de archetypische aroma's van teer en rozen van de variëteit, evenals uitgesproken tannines die in hun jeugd onhandelbaar kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, Nebbiolo krijgt hier een rijker maar zachter fruitgedreven profiel dan de stijlen van Barolo en Barbaresco.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!