Filteren

Prosecco (Appellatie)

Prosecco is het perfecte drankje als aperitief of bij een salade of vis. Prosecco’s komen in twee verschillende varianten; frizzante en spumante. Maak uw diner compleet met de heerlijke prosecco’s te verkrijgen bij Grandcruwijnen.

Is Prosecco hetzelfde als Champagne?

Champagne komt uit de Champagne regio in Frankrijk. Prosecco komt uit de Veneto in Italië. Prosecco is dus geen een streek, er wordt namelijk verwezen naar de druif. De witte druif heet tegenwoordig glera en vormt de basis van de Italiaanse mousserende wijn.

Prosecco bestellen

Onder de Italiaanse mousserende wijnen heeft de prosecco een goede positie weten te bemachtigen. De wijn is in trek bij allerlei rangen en standen, wat zich eenvoudig laat verklaren door zijn toegankelijkheid en fruitigheid. Op een warme zomerdag is niets zo fijn als een Prosecco.

Er zijn twee verschillende soorten Prosecco; frizzante en spumante. Een frizzante is de meest voorkomende prosecco en heeft een lagere koolzuurdruk. De Prosecco spumante heeft meer druk en wordt daarom afgesloten met een kroonkurk in een stevige fles.

Een prosecco komt het best tot zijn recht als deze gekoeld is. De wijn doet het goed als een aperitiefje, hoewel de wijn ook een salade of vis uitstekend complementeert. De smaak laat zich het best omschrijven als fris en jong, met duidelijk aanwezige fruitige elementen.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!