Filteren

Pol Roger

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Champagnehuis Pol Roger werd in 1849 door Pol Roger zelf opgericht in Épernay, een belangrijke stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis heeft een geschiedenis als familiebedrijf en geëxploiteerde champagneproducent. Het blijft onafhankelijk en is een van de weinige overgebleven grote champagnehuizen die nog steeds door een familie wordt beheerd.

Productie van Pol Roger

Pol Roger staat bekend om het produceren van een reeks champagnestijlen, waaronder onder meer Brut, Extra Brut, Demi-Sec en Rosé. Ze staan vooral bekend om hun hoogwaardige, traditionele productiemethoden voor champagne.  Het productieproces omvat doorgaans het rijpen van hun champagne gedurende een langere periode in hun kelders, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en rijpen.

Wijngaardes van Pol Roger

Pol Roger bezit ongeveer 92 hectare wijngaarden in de Champagnestreek, voornamelijk gelegen in de Vallée de la Marne, de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. Door volledig eigendom van wijngaarden hebben ze controle over de kwaliteit van hun druiven en kunnen ze een hoge mate van consistentie in hun wijnen behouden.

Sir Winston Churchill Cuvée

De Sir Winston Churchill Cuvée is een van Pol Roger's meest prestigieuze en bekende champagne-aanbod. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984 als eerbetoon aan de Britse premier Sir Winston Churchill, die een groot bewonderaar was van Pol Roger Champagne. Het was bekend dat Churchill genoot van de champagne van Pol Roger, en het huis had een speciale band met hem. De Sir Winston Churchill Cuvée wordt in beperkte hoeveelheden en alleen in uitzonderlijke wijnjaren geproduceerd. Het is een vintage champagne van hoge kwaliteit die wordt beschouwd als een van de beste van Pol Roger. Het is typisch een mix van Pinot Noir en Chardonnay en ondergaat een langdurige rijping in de kelder om de gewenste complexiteit en elegantie te bereiken. Pol Roger's toewijding aan kwaliteit, hun historische betekenis en hun associatie met iconische figuren als Sir Winston Churchill hebben bijgedragen aan hun gewaardeerde reputatie in de wereld van de champagneproductie. Hun wijnen worden vaak gevierd vanwege hun finesse en elegantie, waardoor ze een populaire keuze zijn onder champagneliefhebbers en verzamelaars.

Pol Roger

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!