Filteren

Poderi Colla

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het Italiaanse wijnhuis Poderi Colla is gelegen in Alba in het zuiden van de Italiaanse regio Piëmont, in de provincie Cuneo. De stad Alba ligt op de rechter oever van de Tanaro rivier en wordt omringd door heuvels die bedekt zijn met wijngaarden. De zeer Colla is al zo’n 300 jaar met volle overtuiging toegewijd aan het maken, en doorontwikkelen, van wijnen. De wijngeschiedenis van deze familie begint in het jaar 1703. In 1994 werden de landerijen van Tino Colla en zijn kleindochter Federica samengevoegd wat een nieuw hoofdstuk toevoegde aan de geschiedenis van het wijnhuis. Hieruit ontstond uiteindelijk het huidige Poderi Colla: 3 belangrijke wijnbouwgebieden die ieder geweldige wijnen met een uniek karakter en sterke eigenschappen kunnen produceren. Deze drie crus staan symbool voor wijnmaken in de Langhe:

-Cascine Drago in San Rocco Seno d'Elvio di Alba
-Tenuta Roncaglia in Barbaresco
-Dardi Le Rose in Bussia di Monforte d'Alba

Cascine Drago is gelegen op de heuvel van Bricco de Drago in San Rocco, Seno d'Elvio di Alba, met 12 van de in totaal 25 hectare beplant met wijnstokken. Hier worden de wijnen van Poderi Colla gemaakt en gerijpt. Het herbergt ook het Degiacomi-museum: een interessante verzameling werktuigen voor het bewerken van land, wijngaarden en kelders, waaronder machines uit de 19e eeuw voor de productie van Spumante Metodo Classico die door grootvader Pietro werden gebruikt tot de jaren 1970. De druiven die hier worden verbouwd zijn Dolcetto, Nebbiolo, Pinot Noir en Rhenish Riesling. Naast de productie van de traditionele wijnen Dolcetto d'Alba en Nebbiolo d'Alba, vinden we de klassieke Bourgondische stijl Campo Romano Pinot Nero en Bricco del Drago, een duidelijk voorbeeld van hoe de locatie van een wijngaard kan leiden tot een cru waarvan de unieke kenmerken verschillen van die van ieder ander gebied. Hoogte: 330-400 meter, voornamelijk op het westen gelegen.

Tenuta Roncaglia is gelegen in Località Roncaglie in Barbaresco, van oudsher beschouwd als de beste gebieden voor de productie van Nebbiolo da Barbaresco, bestrijkt het in totaal 13 hectare, 8 hectare beplant met wijngaarden. De naam Roncaglia is afgeleid van het Latijnse "Roncaleis" (een voormalige Romeinse nederzetting, wat "steile weg" betekent). De wijnstokken worden geteeld in Nebbiolo da Barbaresco (cru Roncaglie) en Barbera. Hoogte: 240-280 meter, voornamelijk op het zuidwesten en het zuidwesten.

Dardi Le Rose is gelegen in het gehucht Dardi, Bussia Soprana, een wijk van Monforte d'Alba, en beslaat een oppervlakte van 8 hectare, waarvan 6 hectare volledig beplant is met Nebbiolo da Barolo. Dit gebied is altijd beschouwd als een van de beste voor de productie van een volle barolo die mooi verouderd. Hoogte: 300-350 meter, op het zuiden en op het zuidwesten.Deze wijngaarden weerspiegelen de constante zoektocht naar kwaliteit waaraan Beppe Colla zijn leven wijdde: in 1961 vermeldde hij als eerste de plaatsnaam Bussia op zijn etiketten waarmee hij de status van de cru verhoogde.

Biologisch

Het beschermen van de gezondheid van de wijngaard, de gezondheid van de medewerkers en de gezondheid van de wijnliefhebbers heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij dit wijnhuis. Nog voordat organische en dynamische landbouw in opkomst kwam dacht men na over de cruciale kwestie van het beschermen van de natuur en de leefomgeving. Het wijnhuis had, en heeft nog steeds, als doel om middels de kleinst mogelijke impact op het milieu de zuiverste mogelijke wijn te kunnen maken. Vanaf 1995 nam het deel aan het landbouwmilieuprogramma van de regio Piemonte. Er worden geen giftige chemische producten gebruikt. Meststoffen worden slechts beperkt en af en toe gebruikt.

Poderi Colla wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Poderi Colla wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!