Filteren

Panamera

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Californische Steve Rued reisde de hele wereld over om zoveel mogelijk te leren over de kunst van het wijn maken. Zijn liefde voor Californië bracht hem echter terug naar zijn thuis. In 1993 ontmoette hij de Zuid-Afrikaanse Sonia, die op dat moment een seizoen vlakbij de wijngaarden van de Rued familie werkte. Steve en Sonia trouwden in 1996, waarna ze nog een aantal jaar hun eigen weg gingen. In 2000 brachten ze hun eerste vintage Rued Family wijn uit.

Sindsdien werkt het stel samen op de Rued Vineyards. Hier richten ze zich op het produceren van hun eigen Panamera wijnen, waarbij ze ernaar streven om het karakter van Californië zoveel mogelijk te benadrukken. De met de hand geoogste druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Central Valley en Central Coast. Het fermentatieproces vindt plaats in roestvaststalen tanks, waar de Panamera onder gecontroleerde temperaturen een fruitig en mineraal karakter krijgt. De druiven worden langzaam geperst om de unieke aroma’s zoveel mogelijk te behouden. Vervolgens wordt de wijn nog zo’n zes tot acht maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Het resultaat: drie krachtige premium wijnen.

Het bestaan van Panamera Chardonnay is te danken aan Steve Rued, een getalenteerde wijnmaker uit Californië. Met zijn Panamera Chardonnay en Cabernet wijn heeft hij de typische Calfonië stijl in een betaalbare versies weten te vatten. Panamera wordt geproduceerd op de iconische Rutherford Ranch. Dit befaamde wijnhuis is gesitueerd in misschien wel het mooiste wijngebied van Californië: Napa Valley Dankzij de perfect gelegen wijngaarden ontwikkelen de druiven zich optimaal. Het klimaat, met veel zon en de nodige wind, zorgt ervoor dat de chardonnay druiven stevig zijn, maar met behoudt van een subtiele frisheid. Niet gek dat de Panamera wijnen behoren tot één van de meeste populaire wijnen in Nederland en België.

Panamera

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!