Filteren
Orvieto

Orvieto

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De prachtige middeleeuwse stad Orvieto, met zijn groene, heuvelachtige aanwezigheid langs de rivier de Paglia, dankt zijn naam aan de beroemdste wijn van Umbrië. De stad, gebouwd op een plateau van vulkanische tufsteen dat als natuurlijke vesting bij uitstek al in de Etruskische tijd bewoond was, kijkt uit over landschappen met wijngaarden. Zijn ster wordt aangedreven door volume; Orvieto is goed voor 80% van de aanplant van wijngaarden in de regio.

Het belangrijkste wijnkenmerk in het spel is tufsteen (denk aan Greco di Tufo), een soort poreuze kalksteenbodem waarvan wordt aangenomen dat het een grote rol speelt in het frisse minerale karakter van Orvieto.Uitgerust met een volle uitdrukking van ten minste 60% Trebbiano en/of Grechetto en 40% Malvasia, Verdelho en/of andere lokale variëteiten, kunnen Orvieto-wijnen variëren van zoet tot volledig droog. Er is ook de Muffa Nobile-stijl, die wordt blootgesteld aan botrytis voor een stroperige, honingachtige consistentie. Bovendien is de regio de thuisbasis van een Vendemmia Tardiva-stijl (late oogst), waarbij de druiven na 1 oktober in het vintagejaar moeten worden geplukt.

80% van de Orvieto komt uit het ‘Classico’-gebied (het hart van de appellation). Er zijn ook Orvieto Superiore (zoals Antinori) en deze wijnen hebben wat meer body. Vaak wordt dan ook wat meer van de karaktervolle grechetto dan de wat alledaagse trebbiano gebruikt en dat zorgt voor meer structuur en smaak. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!