Filteren

Nuits-Saint-Georges

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Nuits-Saint-Georges is een levendig, bruisend dorp dat gelijke tred heeft gehouden met de moderne ontwikkeling, maar nog steeds een historische uitstraling heeft. Het kan bogen op het grootste dorp in de Côte de Nuits en de meeste inwoners spelen een rol in de wijnindustrie - van druiventelers en wijnmakers tot vatenmakers en wijnmakerijpersoneel.

Ongeveer 307 hectare (759 acres) is aangeplant met wijnstokken, en de meeste die hier wordt geproduceerd is van Pinot Noir met een karige 10 hectare (25 acres) geplant voor Chardonnay. Een van de toonaangevende wijnproducenten uit Nuits-Saint-Georges, Domaine Faiveley, is sinds 1825 in bedrijf en heeft hier nog steeds zijn hoofdkantoor.

De appellatie valt uiteen in twee delen, gedeeld door de stad zelf. Het noordelijke deel strekt zich uit tot aan de grens van Vosne-Romanée, en het zuidelijke deel ligt deels in Nuits-Saint-Georges en deels in Premeaux.
Overeenkomstige verschillen worden waargenomen in de wijnen. Hun kleur is intens schemerig karmozijnrood. De neus bevat vaak roos en zoethout. De jonge rode wijn heeft aroma's van kers, aardbei en zwarte bes, en wanneer gerijpt, leer, truffel, bont, wild. Noten van gemacereerde vruchten (pruim) maken het plaatje compleet. Gespierd en krachtig, taai en vol, de structuur is zowel goed gebouwd als goed uitgebalanceerd en het is lang in de mond. Het wordt het meest ten volle genoten na een aantal jaren liggen. De (zeldzame) blanken hebben een sterke gouden kleur. Ze zijn stevig en meestal bedwelmend met een boeket van brioche en soms honing, ondersteund door witte bloemen.

Hoewel er geen Grand Cru-wijngaarden zijn, is er een overvloed aan rode en witte wijnen op dorpsniveau en Premier Cru. (Tip: als je Nuits-Saint-Georges bezoekt, zorg er dan voor dat je een van de vele wijnwinkels bezoekt en vraag naar wijnen die zo lokaal mogelijk zijn en niet worden geëxporteerd - je zult merken dat er veel zijn).

Nuits-Saint-Georges

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!