Filteren

Nitida

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geschiedenis van Nititida. Gestart als een klein landgoed in Durbanville met een kudde van 50 schapen, 2 koeien en een herdershond wat vervolgens nu een van de meest succesvolle boutique wijnhuis van Zuid-Afrika is en onderdeel van de Appelatie Cape Town - Durbanville Wine Valley.
Nu, 28 jaar later, is deze door een familie gerunde wijnkelder een van de meest consequent bekroonde en geliefde boetiekwijnkelders in Zuid-Afrika met een groot aantal dubbele gouden, gouden en zilveren medailles, een paar 5-sterren van Platter en 90+ punten van Tim Atkins. Er wordt veel gewerkt met franse druiven en stijl is vergelijkbaar met de mooie Bordeauxs

Bij Nitida is men er volledig van overtuigd dat mooie wijnen voortkomen uit een doordacht management van dag tot dag in de wijngaarden. Goede wijn komt uit een gezonde unieke wijngaard. Natuurlijk worden de moderne technieken ook gebruikt maar men is vooral bezig met de beproefde indicatoren van smaak en uiterlijk. Men plukt elke tros druiven met de hand en kiezen alleen het allerbeste voor de wijnen. Men inspecteert de wijngaarden dagelijks om er zeker van te zijn dat de bladeren, knoppen en trossen gezond zijn en om te controleren of de spinnen en lieveheersbeestjes in leven zijn want er wordt niet gespoten met pesticiden. De wijnmaker Etienne Louw is de onbetwiste de held van de wijngaarden. Etienne is een creatieve geest, die inspiratie haalt uit het terroir, de wilde beestjes die tussen onze wijnstokken leven en het evenwicht in de grond. Etienne gaat er prat op deel uit te maken van een team en niet de beroemdheid die het allemaal alleen doet. Bij Nitida heeft men talloze prijzen gewonnen voor de wijnetiketten en en krijgen grote waardering. De labels waren geen snel ontwerp dat door een bureau werd geschetst en naar de drukker werd gestuurd. Nee, integendeel. Men heeft maanden nagedacht over de beste manier om alles waar Nitida voor staat op te nemen. Om de essentie van het landgoed, de unieke karakters van de wijnen vast te leggen. De labelillustraties zijn met de hand getekend met inkt gemaakt van onze Nitida-boombladeren. Geïnspireerd door protea nitidus in de tuin, bevatten ze ook lokale Renosterveld-planten en enkele van de overige bewoners/dieren die de wijn-boerderij ook als huis hebben en zo kom je tegen op de labels de ​​Kaapse Oehoe, Kaapse Klauwloze Otter, de Goudbol-spin, Geelsnaveleend, Kaapse Cobra en protea Nitida-boom (waboom).

Nitida

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!