Filteren

Niederösterreich

Niederösterreich is het gebied ten noorden en westen van Wenen. Het omvat het uitgestrekte Weinviertel en aantal kleinere gebieden die langs of vlakbij de Donau liggen. Het gaat daarbij om de Wachau – het meest prestigieuze gebied van heel Oostenrijk – Kremstal en Kamptal. De meest aangeplante druivenrassen zijn hier grüner veltliner en riesling bij een productie van overwegend witte wijnen. Ook de wijngaarden in de buitenwijken van Wenen vallen onder Niederösterreich. Wenen is daarmee de enige hoofdstad die een herkomstgebied voor wijn is! Niederösterreich is met zijn 27 000 ha wijngaarden veruit het grootste wijngebied in Oostenrijk.

Wijnstreken

Het gebied kent 8 wijnstreken. 

Wachau: Beroemd om zijn steile terraswijngaarden en eersteklas witte wijnen, met een nadruk op Grüner Veltliner en Riesling.

Kamptal: Bekend om zijn droge witte wijnen en met name de frisse, mineraalrijke Grüner Veltliner.

Kremstal: Biedt zowel witte als rode wijnen, waarbij de Grüner Veltliner en Riesling de sterren zijn.

Weinviertel: Het grootste wijngebied in Niederösterreich, vooral bekend om zijn pittige Grüner Veltliner.

Traisental: Een opkomend gebied dat geweldige witte wijnen produceert, inclusief de eerder genoemde druivensoorten.

Thermenregion: Hier vindt men zowel witte als rode wijnen, met Zierfandler en Rotgipfler als interessante inheemse druivensoorten.

Carnuntum: Rode wijnen, vooral Zweigelt en Blaufränkisch, gedijen goed in dit gebied.

Wagram: Dit gebied is bekend om zijn verfrissende witte wijnen, vooral Grüner Veltliner en Riesling, en heeft een groeiende reputatie.

Geschiedenis

Tijdens de moderne tijd, vooral in de 19e en 20e eeuw, speelde Niederösterreich een belangrijke rol in de politieke en economische ontwikkeling van Oostenrijk. Het was betrokken bij gebeurtenissen zoals de Revolutie van 1848 en de Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig is Niederösterreich een bloeiende deelstaat met een rijke culturele erfenis, prachtige landschappen en een belangrijke rol in de Oostenrijkse wijnproductie. Het gebied is zowel historisch als hedendaags van groot belang voor Oostenrijk.

Niederösterreich

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!