Filteren
Minervois

Minervois

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Deze regio, die oorspronkelijk door de Romeinen Pagus Minerbensis werd genoemd in 843, is een formatie van zacht glooiende wijngaarden die een amfitheater vormen rond de zuidelijke rand van de Montagne Noire. De klei/steenachtige bodems van het gebied maken het vatbaar voor het produceren van diepe en krachtige rode tinten. Terwijl de witte wijnen en rosés uit de regio meer een lokale aangelegenheid blijven, bieden de rode wijnen een verscheidenheid aan stijlen en patronen die ze een uitstekende keuze maken, vooral gezien hun relatief lage verkoopprijzen.

Witte wijnen worden voornamelijk gemaakt van Grenache Banc, Maccabeu en Vermentino. Rood en rosé moeten vooral de typische Languedoc rode variëteiten Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan bevatten, maar er kunnen ook andere druiven aan de melanges worden toegevoegd. Over het algemeen hebben de rode wijnen een diepe, inktzwarte kleur met violette reflecties en expressieve aroma's van rijpe donkere bessen, samen met lichte kruiden, toast en violette tonen. De wijnen zijn ook vol en krachtig gestructureerd. Al met al zorgen deze elementen ervoor dat de wijnen een archetypisch, beschaafd en gepolijst Languedoc-rood zijn.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!