Melon de Bourgogne
Melon de Bourgogne is een witte druivensoort uit Frankrijk. Deze druivensoort wordt geteeld in het Loiredal in de Atlantische Loirestreek en sinds 2007 in de Amerikaanse staat Oregon. Afkomstig uit, inderdaad, de Bourgogne is, maar tegenwoordig uitsluitend aangeplant in de Muscadet, in het achterland van Nantes. Hij is het enig toegestane ras voor wijnen met die appellation. Vlak bij zee...
Melon de Bourgogne is een witte druivensoort uit Frankrijk. Deze druivensoort wordt geteeld in het Loiredal in de Atlantische Loirestreek en sinds 2007 in de Amerikaanse staat Oregon. Afkomstig uit, inderdaad, de Bourgogne is, maar tegenwoordig uitsluitend aangeplant in de Muscadet, in het achterland van Nantes. Hij is het enig toegestane ras voor wijnen met die appellation. Vlak bij zee en aangeplant op granietbodems geeft de melon in deze streek lichte, minerale wijnen met frisse zuren.
Hoe smaakt wijn van Melon de Bourgogne?
De wijnen van Melon de Bourgogne zijn pittig, met een zilte, minerale toets en een vleugje citroen. Bij lagering op het gistbezinksel, wordt de wijn rijker en ronder met prachtige umami aroma’s die uitstekend passen bij zeevruchten en visgerechten dus ook een ideale druif om te gebruiken in bruisende/bubbel wijnen.