Marselan
Marselan is een rode Franse wijndruivensoort die een kruising is tussen Cabernet Sauvignon en Grenache. Het werd voor het eerst gefokt in 1961 door Paul Truel in de buurt van de Franse stad Marseillan. De wijnstok wordt voornamelijk geteeld in het wijngebied Languedoc met enkele aanplantingen aan de noordkust van Californië. Het is ook erg populair geworden in China.
Hoe smaakt...
Marselan is een rode Franse wijndruivensoort die een kruising is tussen Cabernet Sauvignon en Grenache. Het werd voor het eerst gefokt in 1961 door Paul Truel in de buurt van de Franse stad Marseillan. De wijnstok wordt voornamelijk geteeld in het wijngebied Languedoc met enkele aanplantingen aan de noordkust van Californië. Het is ook erg populair geworden in China.
Hoe smaakt wijn van de Marselan druif?
Marselan wijnen hebben in geur en smaak tonen van rijp donker fruit, cassis, olijven en een beetje kruidigheid. Denk aan salie, peper en een beetje cacao. Het bewaarpotentieel is over het algemeen goed.