Marmajuelo
Marmajuelo is een aromatische variƫteit met een gele schil die uitsluitend op de Canarische Eilanden wordt geteeld, voornamelijk in de regio's Ycoden-Daute-Isora, Gran Canaria en Tacoronte-Acentejo. Het ras gedijt goed op de zanderige eilandgronden, maar wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden geteeld, misschien vanwege de ernstige problemen die het kan hebben met de vruchtzetting....
Marmajuelo is een aromatische variƫteit met een gele schil die uitsluitend op de Canarische Eilanden wordt geteeld, voornamelijk in de regio's Ycoden-Daute-Isora, Gran Canaria en Tacoronte-Acentejo. Het ras gedijt goed op de zanderige eilandgronden, maar wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden geteeld, misschien vanwege de ernstige problemen die het kan hebben met de vruchtzetting. Desondanks wordt Marmajuelo beschouwd als een ras van hoge kwaliteit en beleeft het iets van een kleine opleving. Het wordt gewaardeerd om zijn hoge zuur en kenmerkende aroma's.
Hoe smaakt wijn van de Marmajuelo druif?
De smaak van deze wijnen omvat meestal palmblad, passievrucht en vijgenblad, en wordt meestal omlijst door een aangename minerale ruggengraat. Ondanks deze positieve eigenschappen wordt Marmajuelo meestal aangetroffen in melanges.