Filteren

Maison Champy

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Maison Champy is het oudste wijnhuis in de Bourgogne en is opgericht in 1720 in Beaune. Louis Pasteur heeft op dit iconische domein gewerkt om het vak te leren en Gustave Eiffel heeft na de bouw van de Eiffeltoren voor de Wereldtentoonstelling in Parijs gewerkt bij Maison Champy en heeft daar het gebouw voor de wijnmakerij Maison Champy ontwoerpen volgens de architectuurstijl van Eiffel. 

Maison Champy beheert een groot deel van zijn 21 ha wijngaarden aan de Côte de Beaune - vooral in Pernand-Vergelesses - op biologische wijze om het ware karakter van dit uitzonderlijke terroir te behouden en te benadrukken. Precisiewijnbouw is het doel van Maison Champy. Het belang van het milieu betekent dat elke behandeling de praktijken van duurzame en biologische landbouw volgt.

Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin, Clos Vougeot Grand cru, Echezeaux Grand Cru, Charmes-Chambertin, Mazis Chambertin zijbn enkele van de beroemde wijnen welke worden gemaakt door Maison Champy in zijn historische kelders in het hart van Beaune.

Met drie eeuwen geschiedenis en ervaring heeft Maison Champy een kostbare knowhow opgebouwd in de selectie van zeldzame en gewilde Bourgondische crus. Dit is vooral het geval voor Côte de Nuits, waar door langdurige partnerschappen Maison Champy het werk in de wijngaarden het hele jaar door kan volgen, tot aan de oogst, voordat het zowel het wijnbereidings- als het rijpingsproces overneemt en om die reden worden de Maison champy wijnen ook wel "Haute-couture" wijnen genoemd want volumes zijn extreem laag met gemiddeld slechts twee vaten per wijn.

 

Maison Champy

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!