Filteren

Limburg

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Limburg is een provincie in het zuiden van Nederland die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en sfeervolle wijngaarden. In de afgelopen decennia heeft de provincie een gestage groei gezien in de wijnproductie, en Limburg wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste wijnbouwregio's in Nederland.

Geschiedenis

De regio heeft een lange geschiedenis van wijnproductie. In de late middeleeuwen werden er veel wijngaarden aangeplant, maar door de Kleine IJstijd in de 16e en 17e eeuw en de druifluisplaag in de 19e eeuw raakte de wijnbouw in Limburg in verval. Pas in de 20e eeuw begon de wijnproductie weer te groeien.

Klimaat

Limburg heeft een gematigd zeeklimaat, wat gunstig is voor wijnbouw. De heuvelachtige landschappen en de zuidelijke ligging zorgen voor optimale zonneschijn, terwijl de koele nachten helpen bij het behouden van de frisheid en zuurgraad in de druiven. De bodems variëren van löss, mergel tot grind, waardoor wijnboeren verschillende terroirs kunnen benutten voor verschillende druivensoorten.

Druiven 

Limburg heeft een diversiteit aan druivenrassen aangeplant, waarbij witte druiven overheersen. Bekende druivenrassen in Limburg zijn Müller-Thurgau, Pinot Gris, Riesling, Auxerrois, en Johanniter voor witte wijnen, en Pinot Noir, Dornfelder, Regent, en Cabernet Cortis voor rode wijnen. Johanniter is een inheemse kruising die goed gedijt in de Limburgse omstandigheden.

Limburg

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!