Kerner
De Kerner bestaat nog niet zo lang. Hij werd pas in 1929 in Duitsland gekruist uit Trollinger en Riesling en er mag pas sinds 1969 wijn van Kerner worden gemaakt. Hij is vernoemd naar Justinus Kerner, een Duitse arts die zijn patiënten liever een glas wijn dan een pil of zalfje voorschreef en die bovendien een verdienstelijk componist van drankliederen moet zijn geweest. Kerner houdt van...
De Kerner bestaat nog niet zo lang. Hij werd pas in 1929 in Duitsland gekruist uit Trollinger en Riesling en er mag pas sinds 1969 wijn van Kerner worden gemaakt. Hij is vernoemd naar Justinus Kerner, een Duitse arts die zijn patiënten liever een glas wijn dan een pil of zalfje voorschreef en die bovendien een verdienstelijk componist van drankliederen moet zijn geweest. Kerner houdt van bodems die niet te vochtig en ook niet te droog zijn. Een lange rijpingstijd tot ver in het najaar maakt mostgewichten mogelijk die hoger liggen dan die van Riesling. De rijpheid van het hout en de winterhardheid zijn goed, zij het dat het bladbeheer veel werk vergt.
Hoe smaakt wijn van de Kerner druif?
De witte Kerner druif geeft kruidige, frisse witte wijnen. Ze zijn vaak bloemig in de neus en fris in de smaak met groene appel en citrus.