Filteren

Kamptal (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het wijngebied Kamptal is gelegen in het noordoostelijke gedeelte van Oostenrijk en valt onder Niederösterreich, de belangrijkste wijnregio van Oostenrijk. Het Kamptal gebied is van oudsher vernoemd naar de rivier Kamp die er midden doorheen stroomt. Wijngebied Kamptal wordt algemeen beschouwd als een van de meest respectabele wijngebieden van Oostenrijk. De betere Grüner Veltliners en Rieslings komen hier vandaan.  Langenlois, de belangrijkste wijnstad van Oostenrijk, ligt in het Kamptal.

 

De meeste wijngaarden zijn gesitueerd op terrassen langs de, veelal, steile oevers van de rivier. Het Kamptal heeft diverse bodems zoals löss (zeer fijnkorrelig zand met kalkdeeltjes), gravel, graniet en zandsteen. De bodem is organisch rijk en dus erg vruchtbaar, wat ook zeker terug te proeven is aan de mooie wijnen uit dit wijndistrict.

 

De druivenrassen die het meest voorkomen in het Kamptal zijn: Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Blanc en Chardonnay. De hiermee geproduceerde wijnen zijn heerlijk aromatisch en fruitig van smaak. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!