Filteren

Jumilla (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Tussen de Denominaciones Yecla en Bullas in Murcia in oost Spanje ligt Jumilla, naar de gelijknamige hoofdstad van de regio. In dit dorre en licht heuvelige wijngebied ten westen van Alicante liggen de wijngaarden tussen de 400 en 800 meter boven de zeespiegel op een onderlaag van kalksteen bedekt met zand. Er heerst een verzengend warm klimaat waar alleen zeewind soms voor verkoeling zorgt.

Geschiedenis

Door het warme klimaat van Jumilla werd het gebied in de 19e eeuw een lange tijd gespaard van phylloxera (druifluis). Helaas werd het gebied in 1989 alsnog getroffen door deze plaag wat voor vernietiging van 60% van. de wijngaaerden zorgde. Er werd veel geïnvesteerd om het herplanten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen met hierbij de beste variëteiten voor dit gebied. De opbrengsten waren er laag en veel wijn die hier geproduceerd was zo zwaar dat hij gebruikt werd om de lichtere wijnen uit Alicante en Valencia aan te sterken en te kleuren. Onder aanvoering van een aantal grote wijnconcerns en met financiële injecties van de Europese Commissie werd de hele wijnregio opnieuw ingericht en begon men zich toe te leggen op de productie van modernere en commercieel interessante wijnen.

Druiven

Jumilla staat bekend om zijn inheemse druivensoorten en de productie van karaktervolle wijnen. De belangrijkste druif van dit gebied is de Monastrell, deze druif kan erg goed omgaan met de droogte en hitte van het gebied. Monastrell-druiven produceren rode wijnen met diepe kleuren, rijke smaken van donker fruit, kruiden en aardse tonen, en stevige tannines. Ook komt de Tempranillo erg veel voor, deze druif kan veel verschillende stijlen wijn produceren, van lichte en fruitige tot rijke en complexe rode wijnen. De witte wijnen uit Jumilla komen voornamelijk van de Verdejo druif. Hoewel witte wijnproductie in Jumilla minder gebruikelijk is dan rode wijn, zijn er enkele uitstekende witte wijnen te vinden.

 

Jumilla (Appellatie)

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!