Filteren

Israelische wijnen online kopen? Natuurlijk bij grandcruwijnen.nl

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In Israël wordt al van oudsher wijn geproduceerd. In het Oude Testament van de Bijbel worden al diverse wijngaarde genoemd. Van de duizenden oude wijnpersen die zijn gevonden wordt de oudste geschat op ruim 6500 jaar. Nadat in het jaar 70 na Christus Jeruzalem verwoest werd lag het grootste deel van het land braak, hoewel er vermoedelijk wel gewoon wijnbouw is geweest door alle eeuwen heen. Ten tijde van de kruistochten werden er door Christenen in Israël kloosters gesticht. Bij deze kloosters werden ook druiven verbouwd en wijn geproduceerd. Later, in de Ottomaanse periode, nam de wijnbouw weer af omdat alcohol en de islam niet samengingen. Pas sinds 1880 is er weer serieus geïnvesteerd in de wijnbouw, dankzij Baron Edmond de Rothschild (Lafite). Er heersen in Israël verschillende klimaattypes. In het zuiden een woestijnklimaat, langs de kust een warm, mediterraan klimaat en in het noorden een steppeklimaat. Er zijn grote temperatuursverschillen in de onderlinge regio's. Het heetst wordt het in juli en augustus, het kan al gauw zo'n 40 °C of hoger worden. De gebieden in het noorden zijn vrij droog en koel, maar meer naar het zuiden is het droger en moet men gebruik maken van irrigatie.

Wijn is belangrijk in de vroegere en huidige Israëlische cultuur. In de Torah zijn erg veel verwijzingen hiernaar te vinden. Men drinkt in de erediensten uitsluitend koosjere wijn, wijn die aan de Joodse spijswetten voldoet.

Israël heeft ongeveer 6000 hectare aan wijngaarden, waarvan een deel van de wijnen wordt geexporteerd naar de VS, Europa en Canada. Wijnbouwregio's in Israël zijn: het Karmelgebergte (het Hebreeuwse kerem el betekent wijngaard van God), Samson  de Negev, Galilea (de meest noordelijke) en de Golanhoogten (Golan Heights). Uit de laatstgenoemde regio hebben wij bij Grandcruwijnen wijnen van wijnhuis Golan Heights Yarden, die door de hoge ligging worden aangemerkt als ´cool climate'. Dit, in combinatie van de vulkanische ondergrond, maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren. 

 

Israelische wijn kopen? Bekijk ons aanbod geweldige Israelische wijn ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!