Hondarribi Zuri
Hondarrabi Zuri is de belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt om de unieke knisperende droge wijn uit de Baskische regio van Spanje te maken, bekend als Txakoli, evenals Txakolina en Chacoli. De wijnproductie in deze regio in het noordwesten van Spanje liep terug tot in de jaren tachtig een grote opleving begon. Dit is een van de coolste wijnregio's van Spanje en de Atlantische Oceaan in...
Hondarrabi Zuri is de belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt om de unieke knisperende droge wijn uit de Baskische regio van Spanje te maken, bekend als Txakoli, evenals Txakolina en Chacoli. De wijnproductie in deze regio in het noordwesten van Spanje liep terug tot in de jaren tachtig een grote opleving begon. Dit is een van de coolste wijnregio's van Spanje en de Atlantische Oceaan in het noorden, de Pyreneeën in het oosten en de Baskische bergen die langs de kust lopen, bepalen het klimaat.
Hoe smaakt wijn van de Hondarrabi Zuri druif?
Aroma's van citrus en wit fruit, samen met kruidige tonen, worden gevolgd door aroma's van citroen, limoen, appel, peer en soms ananas, die gecombineerd worden met een mineraal of zoute rand die leidt tot een aangenaam pittige afdronk. Veel van deze wijnen worden enkele maanden op hun droesem (dode gistcellen en druivenpulp) gelaten om extra smaak toe te voegen en een klein aantal producenten gebruikt eikenhout bij het wijnbereidingsproces.

Hondarrabi Zuri is de belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt om de unieke knisperende droge wijn uit de Baskische regio van Spanje te maken, bekend als Txakoli, evenals Txakolina en Chacoli. De wijnproductie in deze regio in het noordwesten van Spanje liep terug tot in de jaren tachtig een grote opleving begon. Dit is een van de coolste wijnregio's van Spanje en de Atlantische Oceaan in het noorden, de Pyreneeën in het oosten en de Baskische bergen die langs de kust lopen, bepalen het klimaat.
Hoe smaakt wijn van de Hondarrabi Zuri druif?
Aroma's van citrus en wit fruit, samen met kruidige tonen, worden gevolgd door aroma's van citroen, limoen, appel, peer en soms ananas, die gecombineerd worden met een mineraal of zoute rand die leidt tot een aangenaam pittige afdronk. Veel van deze wijnen worden enkele maanden op hun droesem (dode gistcellen en druivenpulp) gelaten om extra smaak toe te voegen en een klein aantal producenten gebruikt eikenhout bij het wijnbereidingsproces.