Filteren

Fitou

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Fitou was de  allereerste AOC-aanduiding van de Languedoc - het werd voor het eerst erkend in 1948 - en het al lang bestaande productiegebied van Rivesaltes VDN, Fitou bestaat uit twee gebieden binnen de afbakening van Corbières, beroemd om zijn traditie van het produceren van strikt droge rode Languedoc-wijnen. Met zijn goede rijpingspotentieel heeft Fitou de mogelijkheid om te rijpen tot verrassende wijnen met een bijna likeurachtige structuur, aangevuld met een ruime neus van rijpe, zelfs gedroogde vijgen, harsachtige garrigue en geroosterde chocoladetonen.

Het motto van Chevaliers de Fitou, de plaatselijke bacchische broederschap die zich toelegt op het hooghouden van de deugdzaamheid van de wijnen uit de regio, is Omnia fecti Deus, Fitou homines. Dit korte epigram, dat zich vertaalt in "God heeft alles gemaakt, maar de mens heeft Fitou gemaakt", verwoordt de savoir-faire en diversiteit bij het maken van rode Fitou vanuit twee afzonderlijke en verschillende gebieden. Fitou Maritime, gelegen langs de kust, concentreert zich op wijnen op basis van Syrah en Mourvèdre, terwijl Fitou Haut, een paar mijl naar de Wes, op een stuk heuvelachtige leisteen, zich concentreert op Grenache Noir ten koste van zijn oude wijnstokken Carignan.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!