Filteren

Domaine Durieu

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Paul Durieu creëerde Domaine Durieu in 1976. Gelegen in het hart van het dorp Châteauneuf-du-Pape, aan de overkant van de oude St Theodoric's Chapel. Dit historische gebouw heeft enkele eigenaren gekend, die altijd zijn authenticiteit hebben behouden. Oorspronkelijk gebouwd door Senozan's markiezin, in 1615, vervolgens verleend aan Jean Le Power, een Ierse edelman in de wijnhandel; word dan een vatwerkplaats.

In die tijd begon Paul met enkele percelen in Plan de Dieu en Côtes du Rhône, geërfd van zijn vader Henri. Evenals enkele Châteauneuf-du-Pape wijnstokken, waarvan sommige dateren van vóór de Eerste Wereldoorlog, geërfd van zijn moeder, Lucile Avril. Deze beroemde wijnmakersfamilie maakte deel uit van de aristocratie van La Treilhe

Daarna begon Paul geleidelijk aan de ontwikkeling van Domaine Durieu en plantte hij zijn eigen eerste 5 hectare Grenache in Châteauneuf-du-Pape. Beetje bij beetje groeien de wijngaarden over de appellations Châteauneuf-du-Pape, Plan de Dieu, Côtes du Rhône en Ventoux, waardoor de wijnmakerij een gediversifieerd assortiment wijnen kan aanbieden. Sinds 2004 hebben de broers Vincent en François Paul overgenomen, rekening houdend met de kwaliteitsaspecten en zowel terroir als milieubehoud. Ze brachten een nieuwe dynamiek in de wijnmakerij, die nu 37 hectare Châteauneuf-du-Pape vertegenwoordigt. Volledig toegewijd aan hun land, is de prioriteit van de broer om wijnen te creëren die een uitgebalanceerde lappendeken van hun terroir, intrinsieke druivenaroma's en frisheid weerspiegelen.

Domaine Durieu

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!