Filteren

Domaine Buisson

In 1985 treedt François Buisson toe tot het domaine van zijn vader André. Van 1985 tot 2003 vormen vader en zoon de perfecte combinatie, de een met ervaring en de ander met passie en de wil te innoveren. In 1991 wordt François manager van het landgoed. In 2005 neemt François zijn intrek in het voormalige huis van zijn grootouders. Het domaine investeert veel in nieuwe apparatuur en vinificatiemethoden om pure, elegante wijnen te maken, die representatief zijn voor het terroir. Domaine Buisson-Battault heeft wijngaarden in Beaune, Pommard, Puligny en Meursault met vier 1er Cru’s: Charmes, Gouttes d’Or, Genevrières en Porusots.

François bewerkt de wijngaarden op een manier die het microbiologische leven niet aantast. Hij gebruikt alleen organische meststoffen en geen herbiciden. Hij hecht veel belang aan snoeien. De wijnstokken worden, gelang hun sterkte, in Royat of Guyot geleid om de beste concentratie in de druiven mogelijk te maken. De oogst wordt met de hand gedaan om de druiventrossen zoveel mogelijk de intact te houden tot de aankomst in de wijnmakerij.

François wil het terroir in zijn wijnen tot uitdrukking brengen zonder al te stoer te worden. Hij zoekt elegantie. De wijnen moeten jong al aangenaam zijn en dat blijven met de tijd. De wijnen worden opgevoed op hun ‘lie’ om ze te voeden en ze body te geven, zodat ze ook goed bewaard kunnen worden. Daarom rijpen zij 12 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw is. Voor de 1er Cru’s volgt nog 6 maanden in cuves.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!