Filteren

Devillard

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het wijnverhaal van de familie Devillard begint met een stukje geschiedenis. Het was namelijk Markies de Jouennes d’Herville die in 1934 besloot — als eerste in Mercurey — zijn flessen op het domein te bottelen. Sinds 2005 runnen zijn kleinkinderen, Amaury en Aurore, Château de Chamirey, ondersteund door hun vader Bertrand Devillard, de schoonzoon van de Markies. Het kasteel van Chamirey, daterend uit de 18e eeuw, wordt nog altijd bewoond door de Devillards en biedt een schitterend uitzicht over de Côte Chalonnaise.

Het bezit van Château de Chamirey is inmiddels gegroeid tot 37 hectare, die onder AOC Mercurey ofwel Mercurey Premier Cru vallen. Er is een opvallend aandeel chardonnay aangeplant, ruim een kwart van de aanplant is wit, terwijl AOC Mercurey als geheel voornamelijk rood produceert.

Naast Château de Chamirey in Côte Chalonnaise beheren de Devillards diverse domeinen in de Bourgogne en daarbuiten, waaronder Domaine de la Ferté in Givry en het prestigieuze Domaine des Perdrix in Côte de Nuits. Domaine des Perdrix mag gerust het paradepaardje van de familie genoemd worden met percelen in de beroemde dorpjes als Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-George en Vosne-Romanée. Aan de top van de piramide staat hun Échezeaux Grand Cru, een grootse wijn met een uitzonderlijke complexiteit. Ook bijzonder is de Premier Cru Aux Perdrix in Saint-Nuits-George, zo goed als een monopolie, Domaine des Perdrix is voor 99% eigenaar en maakt als enige producent een wijn van deze premier cru.

Devillard

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!