Filteren

Côte de Beaune

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Het classificatiesysteem in Bourgondië werkt op vier niveaus. Aan de top van de kwaliteitspiramide bevinden zich de Grand Cru-wijngaarden (de beste locaties die de beste wijnen produceren); gevolgd door Premier Cru-wijngaarden, die prachtige wijnen produceren en verder naar het dorpsniveau (waar de Côte de Beaune Villages valt), gevolgd door de onderste trede, regionaal gelabelde wijnen (u ziet "Bourgogne" op een etiket, dat betekent dat de wijn is gemaakt van druiven die overal in de Bourgogne vandaan kunnen komen).

De Côte de Beaune, die het zuidelijke deel van de Côte d'Or (of, "Gouden Kust") vormt, is een oenofiel's speeltuin met 16 dorpen - waarvan de namen kunnen leiden tot onmiddellijke speekselvloed, afhankelijk van uw toewijding aan Bourgondische wijnen. Van noord naar zuid: Ladoix, Pernand-Vergelesses, Aloxe-Corton, Savigny-lés Beaune, Chorey-lés-Beaune, Beaune, Pommard, Volnay, St-Romain, Monthélie, Auxey-Duresses, Meursault, St-Aubin, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Santenay.

Bodemverschillen zijn hier behoorlijk extreem, dus verwacht dat de wijnen uit het noorden gemeenschappelijke kenmerken hebben van rode en braambessensmaken en viooltjes. Die uit het zuiden zullen dezelfde fruitkenmerken hebben, maar veel meer aardse tonen zoals vochtige aarde en paddenstoelen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!