2020 Antoine Jobard Beaune Premier Cru Montrevenots
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2040 |
Omschrijving
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen.
De Beaune 1er Cru Montrevenots 2020 werd geoogst met een schamele 16 hectoliter per hectare, maar de resultaten zijn schitterend. Barstensvol aroma's van donkere bessen, zoete grondtonen, rook en kruiden, het is medium tot vol, gelaagd en geconcentreerd, met rijpe tannines, levendige zuren en een lange, uitgebreide afdronk met een zeer lichte mentholachtige toets. fantastische pinot noir van een prestigieus wijnhuis
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Côte de Beaune |
Wijnhuis | Antoine Jobard |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Dit wijnhuis is een van de meest stijlvolle en consistente wijnhuizen die er te vinden is in de Bourgogne en de wijnen van dit wijnhuis worden meestal bij de beste Meursalts gezet. Andere beroemde wijnhuizen zoals Coche en Ravenau zien Jobard als het ultieme voorbeeld als het gaat over meursault wijnen.
Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Hoewel Francois al enige jaren kan genieten van zijn pensioen, is hij nog bijna dagelijks in de wijngaarden en kelder te vinden om zijn zoon te assisteren. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden, zonder dat ze aan karakter inboeten. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder botteld hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn slechts details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. Alle wijnen van het wijnhuis Jobard worden in een vat oud en besteden een lange tijd sur lie in de kelders van het wijnhuis in Meursault.