Filteren

Château Siran

Hoewel de locatie, het terroir en de reputatie het grotendeels verdienden om in de classificatie van 1855 te worden opgenomen, had de familie Toulouse-Lautrec, eigenaren van Siran, legitimisten en trouw aan hun familietraditie, de uitnodiging om in deze "bonapartistische classificatie" te worden opgenomen, afgeslagen. . Ooit geclassificeerd als Cru Bourgeois Exceptionnel naast de kastelen Phélan-Ségur, Haut-Marbuzet, Chasse-Spleen, stippelt Château Siran nu zijn eigen unieke en unieke pad uit op weg naar uitmuntendheid.

Het familieverhaal begon in het midden van de 18e eeuw, toen dit complete, harmonieuze landgoed, rijk aan biodiversiteit, met onmiskenbare charme Léo Barbier verleidde. De wijngaard van 17 hectare, in een enkel blok, in het hart van de grootste terroirs van de Médoc. Léo Barbier, een wijnhandelaar uit Bordeaux, herkende de kwaliteiten van dit juweel. Nadat het op 14 januari 1859 was verworven van Jeanne-Adèle, Gravin van Toulouse-Lautrec, besloot hij het pand te ontwikkelen en te verfraaien.

Zijn twee dochters trouwden in 1866 met de broers Paul en Alexandre Sollberg. Maar de twee schoonzonen gingen tussen 1883-85 failliet en vertrokken in allerijl om in Argentinië te gaan wonen. In 1885 deed de familie een beroep op een neef, Fréderic Miailhe, zoon van Elie Miailhe en Lovely Sollberg, om Siran te beheren met een Sollberg-schoonzoon, Marcel Mortier. Fréderic Miailhe, een wijnmakelaar, werd verliefd op Siran en wijdde zich eraan. Zozeer zelfs dat hij in 1915 de aandelen van zijn tantes Sollberg terugkocht. We zijn hem veel dank verschuldigd, vooral ook voor de nog steeds heerlijke wijnjaar 1918.

Château Siran ligt in het dorpje Labarde in het uiterste zuiden van de appellatie Margaux. Siran heeft 25 hectaren aan wijngaard op een groot plateau van gravel. De wijngaarden zijn beplant met cabernet sauvignon (50%), merlot (30%), petit verdot (12%) en cabernet franc (8%).

De hoofdwijn is vernoemd naar Château Siran en is het resultaat van een subtiele mix van Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot, die de identiteit van zijn terroir weerspiegelt. Het relatief hoge percentage petit verdot zorgt voor een kruidige noot die het unieke karakter van Sirans wijnen versterkt.

Château Siran

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!