Filteren

Château Les Charmes-Godard

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

History - Château Puygueraud

Nicolas was niet altijd een wijnmaker. In tegenstelling tot zijn neven leidde hij zijn eigen leven, ver weg van Bordeaux. Na zijn briljant afgeronde studies rechten en filosofie in Bordeaux, Parijs en Zwitserland, doceerde Nicolas meerdere jaren filosofie in Reims. In 1983 werd de lokroep van de wijngaarden van Puygueraud echter te groot en keerde hij terug naar zijn geboortestreek Bordeaux. Zijn eerste jaar in Puygueraud was een les in realiteit, naar de essentie van het wijnmaken. Met het boek van Emile Peynaud in de ene hand en in de andere hand een snoeischaar, startte hij zijn eerste wijnjaar.

In 1988 greep Nicolas de kans om een ander naburig wijndomein te kopen: Château Charmes Godard. De diverse percelen staan er aangeplant met zowel witte als blauwe druivenrassen. De bodem is een mix van kalksteen en klei met wat leem, met daaronder een mergelachtige ondergrond. De druivenrassen voor rood zijn 70 procent merlot en 30 procent cabernet franc. Op het kleine perceel van 1,5 hectare staan witte druivenrassen aangeplant, goed voor 65 procent semillon, 20 procent sauvignon gris en 15 procent muscadelle. Twee jaar later werd Château La Prade aangekocht, dat ook op het kalksteenplateau van Saint-Cibard ligt. Deze eigendom van 7 hectare staat aangeplant met 85 procent merlot en 15 procent cabernet franc, en resulteert in rijke en sappige wijnen met een aangename frisheid. Het laatste domein dat Nicolas kocht was Château Alcée in Côtes de Castillon.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!