Filteren

Château Camparnaud

Château Camparnaud is gelegen in de Provence in Frankrijk. De wijnen van Campernaud zijn ecologisch geproduceerd, met veel respect voor mens en natuur. Terra Vitis is een nationale federatie van boeren, handelaren en industrie experts die onder streng toezicht vallen voor wat betreft hun productiemethoden en technieken. Samen met Terra Vitis streeft het wijnhuis naar pure producten van de hoogste kwaliteit terwijl tevens de prachtige natuur beschermd kan worden voor de volgende generatie.

De AOP Côtes de Provence wijngaarden van Château Campernaud liggen strategisch gepositioneerd in een vallei, in het groene hart van de Provence. Alle druiven komen van deze wijngaarden waar de wijnranken tussen de 20 en 60 jaar oud zijn, wat karakter en structuur aan de rosé geeft. De wijngaarden zijn beplant met de voor deze regio erg geschikte druivenrassen zoals syrah, grenache, cinsault, mourvèdre, tibouren en rolle. Deze verscheidenheid aan druivenrassen is mogelijk door het verschil in bodemsoorten, hoogteverschillen en ligging ten opzichte van de zon.

De Provence heeft zeer hete (na)zomers waardoor het oogsten van de druiven in de vroege ochtend moet worden gedaan, als het nog lekker koel is. Tijdens het oogsten worden de druiven ook direct ontsteeld. Vervolgens worden de druiven zo snel mogelijk naar het wijnhuis vervoerd zodat de essentiële frisheid maximaal bewaard blijft en vroegtijdig fermenteren wordt vermeden. In het wijnhuis worden de druiven op de sorteertafel onderworpen aan een optische analyse door een camera, dit proces wordt tri-optique genoemd. Dit wordt gedaan om druiven die, qua kleur of vorm, niet aan de voorwaarden van het wijnhuis voldoen te kunnen verwijderen middels hoge druk. Op die manier worden uitsluitend de perfecte druiven geselecteerd. Verder gebruikt Campernaud uitsluitend RVS stalen cuves, dus geen hout, om zo de pure expressie van het terroir zoveel mogelijk te laten spreken.

In het wijnhuis volgt men de volgende stappen:

  • trilplaat voor het scheiden van tanksap en druiven
  • tri-optique voor druivenselectie
  • koude behandeling ter voorkoming van oxidatie en verandering van kleur
  • persing
  • koude stabilisatie van most gedurende 7 dagen
  • gisting gedurende 10 à 14 dagen
  • de wijn rijpt (sur lies)
  • assembleren van verschillende druiven (blenden)
  • finale botteling op fles

Op Château Camparnaud wordt al sinds 1879 wijn gemaakt. In 2000 werd de Nederlandse wijnexpert Marnix Engels aan het Château verbonden. In samenwerking met de adellijke Chevron Villette familie heeft Marnix Engels een domein van wereldklasse weten te realiseren. De adellijke De Chevron Villette familie dateert uit 1189 en heeft eeuwenlange ervaring in de wijnbouw. In 2012 bracht een joint venture met Graaf Guillaume de Chevron Villette de modernste wijnmaaktechnieken naar Camparnaud. Tegenwoordig bezit het bedrijf één van de modernste wineries in de Provence. Eigenaar Chevron Vilette is een wijnmaker in hart en nieren met een passie voor zijn omgeving, terroir en de wijnbouw.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!