Filteren

Château Bellegrave

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Bellegrave, Pauillac, grand vin Bordeaux

De grootouders van vaderskant vestigden zich aan het einde van de 19e eeuw in de Gironde, terwijl de grootouders van moederskant rond 1925 arriveerden. Oorspronkelijk afkomstig uit de Périgord en de Corrèze, wijdden ze zich aan de landbouw en de wijnbouw in Arveyres, een gemeente in de buurt van Libourne waar Bordeaux Supérieur wordt gemaakt. Zoon Jean Bouldy en zijn vrouw Andrée kochten Château Bellegrave in 1951. Het paar stortte zich op het wijnmaken, zowel in de wijngaard als in de kelder. In de tweede helft van de 20e eeuw waren de Bouldys een van de families die met moed, nederigheid en doorzettingsvermogen een nieuwe impuls gaven aan de appellatie Pomerol. Jean-Marie Bouldy nam het landgoed over in 1980 en kreeg in 1995 het gezelschap van zijn vrouw Pascale. Hun kinderen begonnen ook op het landgoed te werken (Aurélie in 2014 en Jean-Baptiste in 2015).

Klein maar immens, de Pomerol-wijngaarden zijn een 'select' terroir op 30 km van Bordeaux, in de buurt van Libourne. Wat de appellatie speciaal maakt, is de unieke en uitzonderlijke geologische samenstelling.Het bestaat uit steenachtig grind, klei en zand met een ondergrond die rijk is aan ijzeroxide, ook wel ‘crasse de fer’ genoemd. Deze perfecte bodem en ondergrond wordt gecombineerd met een ideaal microklimaat, wat bijdraagt aan de productie van uitstekende wijnen. Château Bellegrave en zijn 8,5 hectare wijnstokken (75% Merlot en 25% Cabernet Franc) liggen in het zuidwesten van de appellatie Pomerol.

Oorspronkelijk waren de gebruikte wijnbouwprocessen ‘conventioneel’ – absoluut duurzaam (grondbewerking door machinale om het gebruik van herbiciden, mest enz. te vermijden), maar er werden nog steeds synthetische pesticiden gebruikt. De schok kwam in de vroege jaren 2000 toen de wet leveranciers verplichtte om veiligheidsinformatiebladen te verstrekken, en Jean-Marie Bouldy ontdekten dat bepaalde producten gevaarlijk waren! Jean-Marie Bouldy verdiepte zich in werken gewijd aan biologische teelt, woonde seminars en conferenties bij en deed tests en studies op geselecteerde percelen en de keuze was gemaakt. Geen scheikiunde doos meer en e werd omgeschakeld naar biologische wijnbouw en er was nauwgezet werk nodig om het ondergrondse leven in de bodem te herstellen en de planten dat logische ingrediënt te geven dat we waren vergeten: natuurlijke voeding! Biologisch betekent simpelweg het volgen van de natuurwetten.J ean-Marie begon vanaf 2001 met de biologische wijnbouw.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!