Brachetto
Brachetto is een rode Italiaanse wijndruif die voornamelijk wordt geteeld in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië. Ooit werd gedacht dat de druif verwant was aan de Franse wijndruif Braquet, maar recent denken ampelografen dat de twee verschillende variëteiten zijn. In de Italiaanse regio Piemonte is de druif iets meer wijdverbreid: de productie valt meestal binnen een gebied van...
Brachetto is een rode Italiaanse wijndruif die voornamelijk wordt geteeld in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië. Ooit werd gedacht dat de druif verwant was aan de Franse wijndruif Braquet, maar recent denken ampelografen dat de twee verschillende variëteiten zijn. In de Italiaanse regio Piemonte is de druif iets meer wijdverbreid: de productie valt meestal binnen een gebied van de provincies Asti en Alessandria tussen de rivieren Bormida en Belbo plus verschillende delen van de provincie Cuneo.
Hoe smaakt wijn van de Brachetto druif?
Brachetto is een Italiaanse blauwe druif met een uitgesproken aromatisch karakter. In Piemonte wordt er een zoete, zacht bruisende wijn van gemaakt in de stijl van Moscato d'Asti, met ongeveer 5% alcohol. Geur en smaak ervan zijn heel fruitig en doen denken aan frambozen, aardbeien en rozen.