Filteren

Anne de Joyeuse

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het was in het jaar 1929 dat een groep wijnbouwers besloot om hun kennis en knowhow samen te voegen, met als doel om prachtige wijnen te maken uit de bovenste Aude-vallei. Allereerst werd gefocust op de rode wijne, de witte zouden later volgen.

Als eerbetoon aan de hertog van Joyeuse werd er gekozen voor de naam Anne de Joyeuse. Deze hertog liet de prachtige regio als eerste schitteren aan het hof van koning Henry III. Als beloning en tevens in ruil voor zijn loyale diensten bood de koning hem de heerschappij over de landerijen van Limoux aan.

De wijnbouwers besloten in 1972 om als rode druivenrassen Merlot, Cabernet-Sauvignon, Cabernet -Franc, Malbec te planten. Als witte druivenrassen kozen ze voor Chardonnay en Sauvignon. Al deze rassen zijn perfect aangepast aan de streek van Limoux en profiteren nu optimaal van de invloeden van de 4r gebieden: Middellandse Zee, Oceanië, Pyreneeën en Autan. 

Na verloop van tijd werden de wijnbouwers zich bewust van de uitzonderlijke kwaliteit van hun streek. Dit riep echter ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel op om deze kwaliteit zo goed mogelijk te behouden, en dus zorgvuldig met het milieu om te gaan. Want, zo redeneert dit wijnhuis: "Een verantwoordelijke bewerking van de wijngaard, leidt tot verantwoordelijke wijnen".

Luisteren naar de natuur staat bij dit wijnhuis dus zeer hoog in het vaandel. Met het verstrijken van de jaren is het ambitieuze actieplan van de wijnmakers om het milieu en hun land te beschermen een ware filosofie geworden. Daarom vond het technische team en de raad van bestuur het uitermate essentieel om een ​​nog ambitieuzere specificatie op te stellen. Eentje die verder gaat dan de Agri Confidence Volet Environnement-certificering waarbij wijngaardinterventies worden beperkt, deel wordt genomen aan de ontwikkeling ecosystemen, energiebeheer, etc. Men startte hiervoor het Protect Planet®, als aanvulling op agro-ecologische werkwijze.

Al met al zorgt deze toegewijde en uiterst zorgvuldige werkwijze voor prachtige wijnen met een authentieke smaak van een beschermde natuur. 

Anne de Joyeuse wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Anne de Joyeuse wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!