Filteren

Alto Adige

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 36

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Alto Adige is een van de kleinste wijnbouwgebieden van Italië. Maar dankzij zijn geografische ligging is het ook een van de meest veelzijdige. Wat hier naar voren komt zijn geen trendy wijnen, maar authentieke wijnen met een eigen karakter.
Alto Adige ligt net onder Oostenrijk in de top van Italië, in een "Y" -vormige gletsjervallei. Voordat vliegtuigen werden uitgevonden, was deze kleine vallei de belangrijkste doorgang tussen Italië en de rest van Europa.


Wijngaarden in Alto Adige kruipen in horizontale rijen langs de flanken van gletsjervalleien. De wijndomeinen hier worden gewoonlijk "Schloss" genoemd, wat het Duitse woord voor kasteel of slot is. Alto Adige is vrij klein met slechts 13.000 hectare aan wijngaarden, maar de regio varieert genoeg om 7 verschillende teelt subregio's te hebben. De stad Bolzano ligt pal in het centrum van Alto Adige en heeft een aantal van de meest verbazingwekkende landschappen van het hele gebied.
Ondanks zijn bescheiden omvang biedt de wijnstreek Alto Adige een opmerkelijk spectrum aan druivenrassen. En het zijn niet alleen de inheemse wijnstokken van Lagrein en Schiava (Vernatsch) die zich hebben gevestigd met een speciale voorliefde voor het Alto Adige-terroir. Naast hen gedijen vele andere nobele, levendige en krachtige rode en witte wijnen, die hun kenmerkende aroma's onthullen tussen met sneeuw bedekte toppen en mediterrane cipressen. Het karakter van de wijnvariëteiten wordt geperfectioneerd door wijnmakers die, met al hun vakkundigheid en bijzondere instinct, zorgen voor een internationale sensatie door het zeer hoge kwaliteitsniveau dat zij leveren.

Alto Adige

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!