Gevolg van nieuwe regelgeving rondom levering Alcohol - 18 plus

Per 1-7-2021 gaat de verscherpte regelgeving (wijziging van de Drank- en Horeca wet) in, dit heeft betrekking op leveringen op afstand aan particulieren in Nederland en dan komt er officiële wetgeving rondom de levering van Alcohol en gelden gelijksoortige regels als bij de verkoop van alcohol in een winkel. Dus degene die de wijn bestelt en degene die de wijn in ontvangst neemt dient 18 jaar of ouder te zijn dit wordt gecontroleerd bij de aflevering en de ontvanger dient zich te kunnen legitimeren. Deze regeling geldt voor alle vervoersdiensten.

Als Grandcruwijnen hebben we hierin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid al genomen omdat wij het ook van de gekke vinden dat het voor kinderen eenvoudig is om alcoholische producten te bestellen. Dat wat we kunnen doen hebben we al geregeld ondanks de hogere kosten. Klik hier voor meer informatie over de 18plus identificatieplicht.

Naast de identificatieplicht bij bestelling en ontvangst is het ook zo dat het zomaar achterlaten van wijnen bij een voordeur niet meer mogelijk is en belangrijk is ook te vermelden dat als u voor een afwijkend aflever-adres kiest (voor bijvoorbeeld het geven van een cadeau) de ontvanger zich moet kunnen legitimeren en ouder dan 18 jaar moet zijn dus hou hier rekening mee en wellicht goed om de ontvanger op voorhand hierover te informeren (u zou de Track&Trace die u krijgt naar de uiteindelijke ontvanger kunnen doorsturen en vermelden dat er een pakket komt waarvoor 18plus controle noodzakelijk is). Geen onwil maar wij kunnen hier niets in betekenen omdat wij ook i.v.m. privacy-regels niet het email-adres hebben van degene naar wie u het pakket verstuurt.