Wordt er op leeftijd gecontroleerd en is er Identificatieplicht

Wij staan bij Grandcruwijnen voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat er verantwoord mee wordt omgaan. Onze mooie wijnen zijn vooral om van te genieten. Beter minder drinken maar dan wel van een mooie wijn is ons devies. Grandcruwijnen verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder.

Per juni 2021 is er (gelukkig) wetgeving waarbij er voor de online verkoop van alcohol dezelfde regels gelden als bij de fysieke verkoop. Als Grandcruwijnen hebben we, zoals we ook doen met Duurzaamheid al veel eerder onze Maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en leverde wij al met leeftijdcheck. De leeftijdscheck voeren de bezorgdiensten zoals DPD en PostNL uit bij alle bezorgingen van pakketten die alcohol bevatten. Als er meerdere pakketten op één adres worden bezorgd, zal de ID check echter één keer plaatsvinden. Bezorgers vragen de klanten om hun ID te laten zien, zodat de bezorger kan controleren of de klant 18 jaar of ouder is. Als identifficatie niet mogelijk is en/of ontvanger is jonger dan 18 jaar dan zal het pakket retour komen en zal het opnieuw versturen op verzoek van de klant in rekening worden gebracht tegen actuele kosten. Verzoeken die worden gedaan om bij afwezigheid het pakket achter te laten (bijv. neerzetten bij voordeur) zonder identificatie is dus wettelijk niet meer mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Bent u niet thuis dan zal de bezorgdienst het pakket in voorkomende gevallen afleveren bij een Afhaalpunt en heeft u een aantal dagen de tijd om het pakket af te halen. Mocht dit ook niet gebeuren dan zal het pakket naar ons retour komen. De kosten van het retour zenden en het opnieuw zenden zullen we in rekening brengen tegen de actuele kosten want ook wij moeten deze kosten betalen. Natuurlijk berekenen we niet deze kosten indien een pakket retour komt als gevolg van beschadiging

Belangrijk dus om te weten:

  • Wettelijk dient een pakket te worden ontvangen door iemand van 18 jaar of ouder met legitimatieplicht.
  • Afleveren bij buren of gewoon ergens plaatsen is wettelijk dus niet meer mogelijk.
  • Hou de Track&Trace goed in de gaten - hier vindt u het tijdsvak waarin de bezorger langskomt om uw bestelling af te leveren.
  • Bent u niet thuis dan zal gedurende de dag de informatie worden bijgewerkt in de Track&Trace en vindt u informatie waar u uw pakket kunt afhalen

BELANGRIJK: De Track&Trace geeft dus alle informatie over de status (tijdsvak, niet thuis, afhaalpunt) en is ook waar u eventuele wijzigingen nog kunt doorvoeren.