Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn uit de Valencia DO regio online kopen

Valencia kreeg in 1957 de DO status.Valencia wijnstreek Het wijngebied bestaat uit 4 subzones: Valentino (tussen 175 en 550 m hoogte), ten westen van de stad Valencia, Moscatel (op 100 m hoogte), eveneens ten westen van de stad Valencia, Alto Turia (tussen 700 en 1100 m hoogte) ten noordwesten van Valentino en Clariano (op 350m hoogte) in het zuiden van de provincia Valencia. Als u op zoek bent naar Valencia wijn, dan vindt u bij Grandcruwijnen een uitgebreid aanbod van wijnen uit Valencia. 

In Valencia wordt reeds vanaf de Griekse en later de Romeinse overheersing wijnbouw bedreven. Zelfs tijdens de Moorse (Arabische) overheersing ging de productie van wijn gewoon door.Na herovering op de Moren door de Christenen werd voor het eerst begonnen met het classificeren van wijnen, mede ten dienste van belastingheffingen.Tijdens de Phyloxera- (druifluis-) plaag in Frankrijk kende de wijnbouw in Valencia een enorme toename en steeg de export van wijnen tot grote hoogten. Helaas werd dit gebied enoge tijd later ook getroffen door de Phylloxera en volgde een terugslag waarbij tienduizenden ha aan wijngaarden werden gerooid om plaats te maken voor sinaasappel- en amandelbomen. Valencia's wijnbouw is heden ten dage v.n.l. dieper landinwaarts geconcentreerd.

In de lagere gebieden is er een fluviale ondergrond (rivierafzettingen). In de hoger gelegen gebieden bestaat de ondergrond uit kalksteen, terwijl de overgangsgebieden vaak een zanderige bodem hebben. De bodem heeft i.h.a. goede drainage eigenschappen.

De wijngaarden in de kustgebieden hebben een Mediterraan klimaat, terwijl de wijngebieden meer in het binnenland van Valencia worden gekenmerkt door een continentaal klimaat. Droogte vormt vaak een probleem, en heden ten dagen worden daarom veel wijngaarden geïrrigeerd.
De meeste wijngaarden liggen 30 km landinwaarts. De temperatuur kan stijgen tot 35ºC in de zomer, en dalen tot -5ºC in de winter, maar opvallend is dat het in Valencia zelfs tijdens de zomernachten soms kan vriezen. Een temperatuurschommeling van 30ºC in 24 uur is niet ongewoon en is misschien de verklaring voor de snelle rijping van Valenciaanse rode wijnen. Enkele hogergelegen gebieden zijn bestempeld als aride of semi-aride en de wortels van sommige oudere wijnstokken gaan tot 17 meter diep, op zoek naar water.
Gemiddeld valt er 450 mm regen per jaar.

Men maakt de rode wijnen op een semi-traditionele manier, zonder temperatuurregeling bij de gisting, in betonnen of roestvrijstalen kuipen, met een volledige malolactische gisting. Witte en rosado-wijnen worden nu altijd in roestvrijstaal bereid, met temperatuurcontrole en zonder melkzuurgisting om de zuur balans te behouden. De moscatel van Valencia is eigenlijk een 'mistela' die aan onvergist druivensap toegevoegd wordt, maar de Valencianos zullen u snel vertellen dat het woord 'mistela' in onbruik is geraakt en vervangen is door 'vino de licor'.'Rancios' worden ook volgens de oude kruik-in-het-zand-methode gemaakt en zijn slechts van lokaal belang.
De lichte wijnen van Valencia verdienen bijzondere aandacht vanwege de grondige bereiding, zowel in de bodega als in het laboratorium. de meeste grote bodega' hebben warmtewisselaars, koelruimtes en filters met milliporieën die alleen bestanddelen doorlaten die kleiner zijn dan 46 micron, en toch alle primaire smaken en fruit in de wijn behouden blijven. In het laboratorium ondergaan de wijnen alle mogelijke analyses, van gaschromatografie tot microbiologische analyse, en van elke botteling worden gedurende twee jaar monsters bewaard zodat men een referentie heeft voor de toekomstige ontwikkeling van de wijn. Als men van één wijngebied in Spanje kan zeggen dat men alles, van begin tot einde, onder controle heeft, dan is dat waarschijnlijk Valencia.

Valencia is vooral het land van de Paella (in het buitenland dikwijls ten onrechte als Spanje's nationale gerecht beschouwd) en heeft uitgestrekte rijstvelden. Rijst is zelfs een exportproduct. De Paella bestaat in vele variaties: als basis kunnen vis of mariscos gebruikt worden, maar ook lam, rund, kip, konijn, varken of een combinatie van deze ingrediënten zijn erg populair. De specialiteit bij uitstek is echter 'Arroz Abanda', rijst gekookt in de bouillon van de ingrediënten, en zonder deze ingrediënten opgediend.

Natuurlijk is dit ook een visstreek. Op de stranden staan lange rijen kleine restaurantjes waar je door de keuken naar binnengaat. Je kan er calamares, pulpo en alle mogelijke mariscos eten, en dat alles met uitzicht op zee. Als u witte vis verkiest, kunt u ook in zout gebakken dorada (goudbrasem), lenguado (tong) of lubina (zeebaars) eten die volledig ontveld, ontgraat en olievrij geserveerd worden, of u bestelt rodaballo (tarbot) met gebakken ui en aardappelen.

Voor de vleesliefhebbers is er een overvloed aan cordero (lam) en ternera (rund). Als dessert wordt dikwijls turrón gegeten, dit is harde of zachte nougat uit Alicante (een overblijfsel uit de Moorse tijd) waar honing of ananasstukjes in zijn verwerkt. Vaak drinkt men er een moscatel likeurwijn bij.

De regionale kazen gaan van sterk en hard tot zacht en subtiel: in Castellón maken ze Tronchón, die ook over de grens in Teruel (Aragón) gemaakt wordt, en de zachte Cassoleta wordt in Castellón en de provincie Valencia gemaakt. Servilleta is een romige kaas uit Alicante en Valencia. Al deze kazen zijn van geiten- en schapenmelk gemaakt. In Alicante worden nog twee zachte kazen geproduceerd, La Nucia (geiten- en schapenmelk) en Alicante (geitenkaas). U kunt deze kazen natuurlijk proeven in een van de vele tapabars waar Valencia om bekend is.

Een van de vlaggenschip wijnhuizen uit de DO Valencia is zonder twijlfel Dominio de La Vega. Naast geweldige cava's zijn de Rode bobal wijnen en de witte wijnen waar een behoortijke percentage Sauvignon blanc en Viura in zit zeer aan te bevelen. Dit is niet alleen onze mening maar zeker ook de mening van de internationale wijnpers zoals Decanter, Penin en Parker die de wijnen al jaren zeer hoge beoordelingen geven. 

Artikel 1 tot 10 van 41

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Blanco

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze heerlijk frisse Anacal Blanco is een witte wijn gemaakt van 80% macabeo en 20% Sauvignon Blanc druiven uit de streek Valencia in Spanje. De Anacal Blanco van Dominio de la Vega is een heerlijke frisse, lichte witte wijn met een zeer fruitige afdronk. De wijn heeft een intens perzik en abrikoos aroma en is lichtgeel van kleur met groene tinten. De wijn heeft 86 Penin punten gekregen. Ongekend voor een wijn uit deze prijsklasse en dit is een erg fraai glas wijn voor de prijs

    Een heerlijke terraswijn! Ook lekker bij frisse salades, pastagerechten en vis.


    Lees meer

  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Rosado

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Deze heerlijk frisse en fruitige rosé, de Anacal Rosado van Dominio de la Vega, gemaakt van 100% bobal druiven uit de streek Valencia in Spanje. Dominio de la Vega produceert wijnen zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De rosé heeft een levendig aroma van rood fruit als framboos en aardbei en smaakt heerlijk fris en fruitig en heeft goede mineralige droogheid. De Bobal druif (de schil) geeft deze wijn een mooie roze kleur. Een uitstekende wijn om op een terrasje van te genieten maar zeker ook aan te bevelen bij lekkere tapas, een salada of spice eten. Deze wijn kreeg 87 Penin punten en dat is vrij uniek voor een wijn uit deze prijsklasse.


    Lees meer

  • 2016 Tarima Hill Monastrell 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een heerlijke, veelomvattende wijn: vol, complex, aromatisch, elegant met een mooie afdronk. Aroma's van bramen, zwarte bessen, leer, kruiden, mineralen en mooie, volle tannines kenkerken deze indrukwekkende Tarima Hill Monastrell van Bodegas Volver uit Valencia. 

    Een uitstekende wijn die goed combineert bij gerechten met wild, ossehaas, rood vlees en geroosterd vlees. Ook lekker bij diverse pastasoorten en de wat hardere kazen.

    Bodegas Volver produceert uitstekende wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Tarima Hill Monastrell krijgt steevast zeer hoge beoordelingen van zowel Penin als Parker.


    Lees meer

  • 2016 Angosto  Blanco

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Deze pracht wijn is gemaakt van een blend van 25% Sauvignon Blanc, 25% Moscatel, 25% Chardonnay, 25%Verdejo en Viura. De wijn heeft 5 maanden lichte houtopvoeding gehad en dit alles maakt dit een pracht witte wijn met een haast unieke prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn bij Grandcruwijnen sowieso een groot fan van Bodega El Angosto vanwege de meer dan uitstekende kwaliteit van hun complete gamma.
    Lees meer

  • 2015 Dominio de la Vega El Corral

    Maak favoriet

    77 op voorraad

    Een mooie, soepele rode wijn deze El Corral van wijnhuis Dominio de la Vega. De wijn is gemaakt van 80% bobal, 10% garnacha en 10% syrah druiven afkomstig uit de streek Valencia in Spanje. De El Corral is mooi cherry-rood van kleur met lichte violet reflecties. Intense aroma's van vers rood fruit worden vergezeld door een zeer subtiel hout aroma. Elegant in de mond, medium-bodied met zijdezacht gehemelte. De nasmaak herinnert ons aan de balsamico tonen die zo kenmerkend zijn voor de bobal druif. 

    Deze heerlijke El Corral smaakt erg lekker bij wit vlees, varkensvlees, lamsvlees, vleeswaren, paté en kaas. In de December 2018 editie van Perswijn zeer goede beoordeling ontvangen tijdens de blindproeverij.


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Brut

    Maak favoriet

    249 op voorraad

    Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geintegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans.

    De Macabeo wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalsteen bodem. De druiven worden begin september zorgvuldig en met de hand geplukt waarbij al een eerste selectie plaatsvindt zodat alleen de beste druiven gebruikt worden. De cava blijft ongeveer 10 maanden in contact met de droesem (sur lie) voor meer complexiteit. 

    Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Extra Brut

    Maak favoriet

    258 op voorraad

    De Extra Brut uitvoering van onze meest populaire cava dus droger en strakker dan de normale Idilicum. Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Extra Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geïntegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans en lekker droog en mineralig. Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • 2014 Angosto  Tinto

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    De Angosto Tinto is een zeer prettige en vooral elegante rode wijn. Mooi rood fruit, viooltjes en zelfs mooie tonen van sandelhout en truffel. De wijn is ook er fris en dus ook uitstekend als begeleider bij aziatisch eten of als een lekker glas rode wijn op het terras of bij een stukje harde kaas. De 2013 is nog niet beoordeeld eerdere jaargangen hebben 90+ punten gekregen in de GuiaPenin en een bronze medaille van Decanter.
    Lees meer

  • 2016 Tarima Monastrell

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Een prachtige volle, fruitige rode wijn van top kwaliteit! De Tarima Monastrell heeft mooie aroma's van kruiden, bessen, bramen, mineralen en fijne tannines met een uitstekende afdronk. Heerlijk bij (rood) vleesgerechten, wild, harde kaassoorten en pastagerechten. Bodegas Volver wordt door Robert Parker niet voor niets één van de beste wijnmakerijen in Spanje genoemd. Volver produceert wijnen van hoge kwaliteit tegen een verbazingwekkend lage prijs. Deze topper uit Spanje is een ware ontdekking, met zijn hoge scores van 92 Penin en 91 Parker een uniek stukje werk vooral voor deze prijsklasse. 


    Lees meer

  • celler del roure vermell

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Een prachtige wijn met een extreem goede prijs/kwaliteit verhouding. De 2014 jaargang heeft maar liefst 90/100 Parkerpunten gekregen en dat is vrij uitzonderlijk voor een wijn uit deze prijsklasse. De Vermell is een blend van 75% Garnacha Tintorera 15% Monastrell, 10% Mando gerijpt in eiken amfora's (lemen vaten waarin van oudsher wijnen werden gemaakt en momenteel zeer min opkomst. Het ademende karakter maakt de wijnen zeer verfijnd. Celler del Roure is voor al zijn wijnen overgeschakeld in het gebruik van deze prachtige Amfora's vaak gelegen die in grotten waar de wijn mooi kan rijpen. De Vermell is mooi helderrood in het glas met een mooie zuivere neus met rood fruit en mediterrane toetsen. Drinkt sappig weg; zeer verteerbare wijn. top prijs/kwaliteit !

    91/100 Parker


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 41

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen