2020 Cartuxa Evora Colheita Tinto
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Alentejo (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Omschrijving
Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.
De Cartuxa Evora Tinto Colheita komt uit de D.O.C. Alentejo en is afkomstig van verschillende wijngaarden van de domeinen Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom gelegen op een ondergrond van graniet, leem en leisteen. De wijnmaker van Cartuxa is de iconisch Pedro Baptista (fameus met zijn Cartuxa Pêra-Manca - de Petrus van Portugal). Deze wijn is een blend van Alicante Bousquet, Trincadeira (=Malvasia) en Aragonez met een vergisting op roestvrijstalen tanks waarna de wijn in alle rust mag rijpen want alles krijgt vooral de tijd bij Cartux. Deze wijn rijpt 12 maanden op Frans eiken vaten en daarna nog 9-12 maanden op fles. Deze Portugees is complex en elegant met in de neus rood-fruit compote, licht gepeperd, wat kruidig, tikje aards met tonen kreupelhout.
Mondvullende, vlezige structuur met zachte, rijpe tannines, gevolgd door een aangenaam ronde, doch frisse, kruidige afdronk. Zeer aan te raden bij gegrild/geroosterd rundvlees, lamsrack, gestoofde lamsschouder, oude/rijpe harde kazen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo (Appellatie) |
Wijnhuis | Cartuxa |
Druif | Alicante bouschet, Cabernet Sauvignon, Syrah-Shiraz, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Adega da Cartuxa– Fundação Eugénio de Almeida, Cartuxa Tinto
Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca.