2019 Sierra Cantabria Reserva Unica
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Omschrijving
De Sierra Cantabria Reserva Unica heeft een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding. Volle, complexe rode wijn. De Reserva Unica bracht 24 maanden door in Franse eiken Bordelaise-vaten (60 %) en Amerikaanse eiken Bordelaise-vaten (40 %), 30 % nieuwe eik en 70% maximaal 3-jaars wijnen vaten.. Het is hoofdzakelijk Tempranillo met een paar procent aan Graciano. Het werd gebotteld zonder filtratie en is een uitstekende wijn en komt uit wijngaarden die ouder zijn dan 30 jaar gelegen g in San Vicente de la Sonsierra (La Rioja). Er wordt voor alle Sierra Cantabria wijnen gewerkt middels duurzaam landbouw teelt.
De Sierra Cantabria Reserva Unica is helder robijnrood in het glas. Expressieve aroma's van aalbes, kers, zoethout. Sappig in de mond, met smaken van rood fruit vermengd met geroosterde vanille en onderliggende minerale tonen. In de neus springt de tabak, zoethout, vanille, zwarte bessen en zwarte kersen uit het glas. In de mond heeft deze full bodied wijn nog lichte tannines in de afdronk. De perefecte zuurgraad verlengt de lange, kruidige, door bloemen gedomineerde afdronk. Deze wijn is nog steeds jong en zal zich de komende jaren nog verbeteren. Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren. Deze Reserva Unica is dus een van de prachtwijnen uit de collectie van Hermanos Eguren.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren