2019 Domaine Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Echezeaux (Grand Cru) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
Faiveley bezit momenteel 0,83 ha, hoog gelegen tussen Domaine Prieur's Musigny en Faiveley's perceel Chambolle-Musigny 1er Cru Combe d'Orveau. Ideaal gelegen in het subklimaat 'En Orveaux', gedijen de wijnstokken op een zuidelijke ligging, wat een royale, zonovergoten maar lichtgekleurde wijn oplevert vanwege het lage kleigehalte van de bodem. Diep gevormd door zijn glooiende terroir, met zijn ondiepe mergelbodems die gevoelig zijn voor vorst en droogte, onthult de Echezeaux zijn pracht volledig in natte jaren, aangezien de vintage een belangrijke rol speelt bij het bepalen van zijn karakter. De stokken zijn aangeplant in 1950, 1956 en 1982. Prachtige heldere kleur met de diepste tint robijn. Fijne mix van fruitige aroma's met een vleugje warmte door geroosterde tonen. Zoet en fruitig in de mond met zijdezachte tannines die een zeer bevredigende nasmaak bieden. Deze Grand Cru biedt een uitzonderlijk verouderingspotentieel.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Echezeaux (Grand Cru) |
Wijnhuis | Faiveley |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
William Kelley
The 2019 Echézeaux En Orveaux Grand Cru has turned out nicely, offering up aromas of plums and berries, complemented by suggestions of orange peel, sweet soil tones, peonies and spices. Medium to full-bodied, broad and fleshy, it's enveloping but vibrant, with lively acids and a precise finish.
Jérôme Flous told me that Faiveley began picking on September 9, finishing by the 20th, and that yields averaged out at around 35 hectoliters per hectare in white and a little less in red. Comparing the 2019 vintage to "a more concentrated version of 2010," he admires—as I do—its vibrant fruit tones and refined tannins, finding it more elegant than 2018. The quality of the red wines chez Faiveley is old news, and for more information on this firm's evolution I direct readers to my report published in the August 2020 Week 1 issue of The Wine Advocate. It's worth underlining, however, how good the whites are these days: Flous tells me that he now includes fûts from Damy and Chassin in the white wine barrel program, and in the last few vintages, I've found the wines' new oak component better and better integrated.
Published: Jan 14, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.
Faiveley bezit momenteel 0,83 ha, hoog gelegen tussen Domaine Prieur's Musigny en Faiveley's perceel Chambolle-Musigny 1er Cru Combe d'Orveau. Ideaal gelegen in het subklimaat 'En Orveaux', gedijen de wijnstokken op een zuidelijke ligging, wat een royale, zonovergoten maar lichtgekleurde wijn oplevert vanwege het lage kleigehalte van de bodem. Diep gevormd door zijn glooiende terroir, met zijn ondiepe mergelbodems die gevoelig zijn voor vorst en droogte, onthult de Echezeaux zijn pracht volledig in natte jaren, aangezien de vintage een belangrijke rol speelt bij het bepalen van zijn karakter. De stokken zijn aangeplant in 1950, 1956 en 1982. Prachtige heldere kleur met de diepste tint robijn. Fijne mix van fruitige aroma's met een vleugje warmte door geroosterde tonen. Zoet en fruitig in de mond met zijdezachte tannines die een zeer bevredigende nasmaak bieden. Deze Grand Cru biedt een uitzonderlijk verouderingspotentieel.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Echezeaux (Grand Cru) |
Wijnhuis | Faiveley |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
William Kelley
The 2019 Echézeaux En Orveaux Grand Cru has turned out nicely, offering up aromas of plums and berries, complemented by suggestions of orange peel, sweet soil tones, peonies and spices. Medium to full-bodied, broad and fleshy, it's enveloping but vibrant, with lively acids and a precise finish.
Jérôme Flous told me that Faiveley began picking on September 9, finishing by the 20th, and that yields averaged out at around 35 hectoliters per hectare in white and a little less in red. Comparing the 2019 vintage to "a more concentrated version of 2010," he admires—as I do—its vibrant fruit tones and refined tannins, finding it more elegant than 2018. The quality of the red wines chez Faiveley is old news, and for more information on this firm's evolution I direct readers to my report published in the August 2020 Week 1 issue of The Wine Advocate. It's worth underlining, however, how good the whites are these days: Flous tells me that he now includes fûts from Damy and Chassin in the white wine barrel program, and in the last few vintages, I've found the wines' new oak component better and better integrated.
Published: Jan 14, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.